LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Kotimaa

IL: Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajaksi nousemassa keskustan Kimmo Tiilikainen

Asia esitellään valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina.
Iltalehden tietojen mukaan asia esitellään valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) uudeksi pääjohtajaksi esitetään keskustan valtiosihteeriä Kimmo Tiilikaista, kertoo Iltalehti.

GTK toimii työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa, ja siten virkanimityksen esittelijänä on elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.). Iltalehden tietojen mukaan asia esitellään valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina.

Koulutukseltaan Tiilikainen on maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hän toimi keskustan kansanedustajana vuosina 2003–2019.

Viime vaalikaudella Tiilikainen toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa ensin maa- ja metsätalousministerinä ja sitten asunto-, energia- ja ympäristöministerinä.

Tiilikainen on Lintilän, valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) valtiosihteeri.

Lue lisää

Kimmo Tiilikainen Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajaksi – liikenne- ja viestintäministeriön virkamiesjohtoon nousee Minna Kivimäki

Kiertotalousohjelma sallii puunkäytön lisäämisen – huolet uusiutuvien raaka-aineiden käyttökatosta ovat turhia, valtiosihteeri Tiilikainen vakuuttaa

Kimmo Tiilikainen hävisi Ruokolahden kunnanjohtajaäänestyksen niukasti Anu Sepposelle

Entinen ministeri Kimmo Tiilikainen pyrkii ympäristöministeriön kansliapäälliköksi