Kotimaa

THL: 1,5 miljoonaa suomalaista on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen

Suomessa raportoitiin sunnuntaina alle 200 viikoittaista tartuntaa.
Ilmaantuvuusluku ylittää sadan Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Ahvenanmaan sairaanhoitopiireissä. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Suomessa ensimmäisen koronavirusrokoteannoksen on saanut yli 1 521 000 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä yli 41 000:lla.

Ensimmäisen rokoteannoksen on nyt saanut yli 27 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen saaneita on yli 152 000 eli alle kolme prosenttia asukkaista.

Yli 75-vuotiaista suomalaisista lähes 90 prosenttia on rokotettu koronarokotteen ensimmäisellä annoksella ja 70–74-vuotiaistakin yli 85 prosenttia.

Viikoittaisten koronavirustartuntojen määrä on laskenut Suomessa maaliskuun puolivälistä saakka. Tänään raportoitiin 197 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 3  766, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä todettiin 6 393.

Koronatartuntojen määrän vähenemisestä kertoo myös laskeva ilmaantuvuusluku. Koronatartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa nyt 68 tartuntaa kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden. Tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 115.

Ainoastaan Helsingin ja Uudenmaan (116) Varsinais-Suomen (113) ja Ahvenanmaan (113) sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuusluku ylittää sadan.

Ahvenanmaalla tätä edeltävän kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 53. Tapausten määrä on noussut suhteellisesti paljon, mutta väkimäärältään pienissä sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuusluku voi muuttua nopeasti. Ahvenanmaan sairaanhoitopiirissä on hieman yli 30 000 asukasta.

Uutinen korvaa kello 13.14 julkaistun uutisen, josta puuttuivat rokotusluvut.

Lue lisää

Suomessa 290 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 133 uutta koronavirustartuntaa

Suomalaisten tutkijoiden johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa on löydetty koronaviruksen vakavalle muodolle altistavia geenialueita

THL ja STM: Koronatartuntojen määrä kaksinkertaistui Pietarin EM-kisoihin suuntautuneen kisaturismin vuoksi