Kotimaa

Riistaonnettomuuksia tapahtuu runsaasti myös toukokuussa – eläinonnettomuuksissa menehtyy usein moottoripyörän kuljettaja

Viime vuonna joka kymmenes Manner-Suomen riistaonnettomuuksista tapahtui toukokuussa.
Antti Kantola
Autoilijoita varoitellaan liikkuvista eläimistä usein syksyisin, mutta keväälläkin liikenteessä kannattaa harjoittaa erityistä valppautta.

Kuljettajia muistutetaan syksyisin olemaan erityisen tarkkoina maanteille ryntäävien hirvieläinten varalta. Samanlaista erikoistarkkaavaisuutta kannattaa harjoittaa myös keväällä. Viime vuonna joka kymmenes Manner-Suomen riistaonnettomuuksista tapahtui toukokuussa.

Eläinkolareita sattuu eniten autoilijoille, mutta myös kaksipyöräisten onnettomuuksia sattuu vuosittain kymmeniä. Vuosina 2019 ja 2020 eläinonnettomuuksissa menehtyi kolme henkilöä, joista kumpanakin vuonna kaksi oli moottoripyörän kuljettajia, selviää Tilastokeskuksen tilastosta.

Talven jälkeen hirvieläinkannat ovat tyypillisesti suurimmillaan. Kun emät synnyttävät uusia vasoja, saattavat juuri vieroitetut yksivuotiaat vasat eksyä tielle omaa elinaluettaan etsiessään.

Riistaonnettomuuksien määrä on kasvanut viime vuosina, mitä voivat osaltaan selittää kasvaneet valkohäntäpeura- ja metsäkauriskannat.

Lue lisää

Toivottavasti lapsukset lajintunnistuksessa eivät aiheuta lisävaaraa, kun kolari sattuu villisian kanssa

Marraskuu on kaikkein pahin – riistakolareita jopa seitsenkertaisesti maaliskuuhun verrattuna, mutta tilastossa on yksi huojentava seikka

Poliisi varoittaa: hirvet liikkeellä juomaveden perässä – autoilijoita kehotetaan tarkkaavaisuuteen

Nauhat teiden varsilla vähensivät hirvikolareita