Kotimaa

THL: Suomessa raportoitu 117 uutta koronatartuntaa ja yksi uusi koronakuolema

Tautitilanne on pahin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 91,5.
Suomessa on raportoitu 117 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Suomessa on raportoitu 117 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 3 032, mikä on 1 754 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 87 345.

Päiväkohtaisten koronavirustartuntojen määrä on ollut laskeva jo usean viikon ajan, ja viime päivinä raportoidut tartuntamäärät ovat olleet vuoden 2021 alhaisimpia. Eilen sunnuntaina Suomessa raportoitiin 132 uutta tartuntaa.

Tautitilanne on pahin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 91,5. Seuraavaksi suurinta ilmaantuvuus on Päijät-Hämeen (87,3), Länsi-Pohjan (82,1) ja Varsinais-Suomen (81,2) sairaanhoitopiirien alueilla.

Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta.

Alhaisinta ilmaantuvuus on Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 1,3 ja Lapissa 5,1.

Suomessa on raportoitu viime perjantain jälkeen yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Sairaalahoidossa on kaikkiaan 120 potilasta, joista 28 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä laski perjantaista kolmella.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on ollut Suomessa yhteensä 915.

Juttuun lisätty tietoja klo 13.18

Lue lisää

THL: Suomessa raportoitu 570 uutta koronatartuntaa

Olympialaisten yllä huolia: kasvavat koronatapaukset ja mahdollinen ennätyskuumuus tekevät Tokiosta haasteellisen koitoksen

HS:n tiedot: Kaikilla kiihtymisvaiheen alueilla tulossa voimaan ravintolarajoitukset

THL: Suomessa on todettu 453 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa olevien määrä kasvanut hieman