Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Kotimaa

Kesko aloittaa yt-neuvottelut autoliiketoiminnassa – 280 työpaikkaa vaakalaudalla

Neuvottelujen piirissä on koko autoliiketoiminnan henkilökunta, ja vähennystarve on enintään 280 henkilötyövuotta ensi vuoden loppuun mennessä.
Kesko toimii Volkswagenin, Audin, Seatin, Cupran, Porschen ja Bentleyn henkilöautojen maahantuojana. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kesko aloittaa yt-neuvottelut autoliiketoiminnassaan. Neuvottelujen piirissä on koko autoliiketoiminnan henkilökunta, ja vähennystarve on enintään 280 henkilötyövuotta ensi vuoden loppuun mennessä.

Toimiala työllistää nykyisin noin  1  360 ihmistä. Keskon tavoite on kasvattaa autoliiketoiminnan myyntiä ja parantaa kannattavuutta. Irtisanottaville pyritään tarjoamaan töitä yhtiön automyynnissä tai muissa liiketoiminnoissa.

"Autotoimiala on keskellä murrosta, ja uudistumisemme on välttämätöntä kasvun ja paremman kannattavuuden saavuttamiseksi. Nyt tehtävät toimenpiteet ovat tärkeä osa Keskon kasvustrategian toteuttamista", perusteli Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen tiedotteessa.

Kesko toimii Volkswagenin, Audin, Seatin, Cupran, Porschen ja Bentleyn henkilöautojen maahantuojana. Lisäksi se tuo MAN-kuorma-autoja ja saman merkin paketti- ja linja-autoja. Sen vähittäiskauppayhtiö K-Caara myy uusia ja käytettyjä autoja 15 paikkakunnalla.

Lue lisää

Talousennusteet osoittavat alaspäin – ei vielä näy taksitolpalla ja ostoskorissa

Lähikauppaostos piti Keskon päivittäistavarakaupan kasvussa helmikuussa

Keskon Porsche-kauppa sujuu – Suomen rekisteriin jo 281 autoa

Kesko alkaa olla iskussa – Ruotsin Onninen rämpi yhä tappiolla