Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Kotimaa

Posti tarkentaa toimitusaikoja, nopeuttaa pakettitoimituksia ja mahdollistaa lähetyksen seuraamisen kartalla

Uudistuksista hyötyvät ensin vain vantaalaiset, mutta palvelut tulevat käyttöön syksyn aikana myös muissa suurissa kaupungeissa, Posti tiedottaa.
Kimmo Haimi
Kotiintoimitusten suosio on lisääntynyt koronan myötä, nyt Posti haluaa parantaa asiakaskokemusta. Kuvituskuva.

Posti aloittaa Vantaalla pakettien kotiintoimitukset, joissa vastaanottaja saa toimituspäivän aamuna tiedon tarkemmasta toimitusajasta +-15 minuutin aikaikkunassa. Lisäksi vastaanottaja voi seurata paketin toimitusta reaaliaikaisesti kartalla sekä antaa kuljettajalle toimitusta helpottavia tietoja, kuten esimerkiksi ovikoodin tai summeria koskevia ohjeita.

Toukokuussa paketit myös saapuvat vantaalaisille entistä nopeammin, kun kotiin toimittavien pakettien toimitusaikaa nopeutetaan 24 tunnilla. Paketin vastaanottajalle nopeus tarkoittaa sitä, että aamulla saadussa toimitusaikatiedustelussa voi valita toimituksen jo samalle illalle.

Tarkentuvat toimitusajat, karttaseuranta ja nopeammat kotiintoimitukset otetaan syksyn aikana käyttöön myös muissa suurissa kaupungeissa.

Kotiin toimitettavien pakettien suosio on lisääntynyt koronan myötä, Posti kertoo tiedotteessaan. Pakettimäärien kasvaessa myös toimitustavan helppoutta ja sujuvuutta on kehitetty asiakaspalautteen perusteella. Kuluttajat haluavat verkko-ostamisen olevan helppoa ja mutkatonta, ja samaa vaivattomuutta toivotaan myös toimituksilta.

Kasvaneen suosion myötä Posti on jo aiemmin nopeuttanut kotiintoimituksia ja parantanut toimitusaikatarkkuutta, jonka lisäksi vastaanottaja voi aina halutessaan valita koronaturvallisen paketin jätön, jossa ei ole henkilökohtaista kohtaamista.

"Asiakastyytyväisyytemme kotiin toimitettavissa paketeissa on ollut koko alkuvuoden erittäin korkea, huhtikuussakin 4,5/5. Haluamme kuitenkin palvella asiakkaita entistäkin paremmin, ja siksi tuomme ruoan verkkokauppatoimituksista tutun toimintamallin nyt myös paketteihin. Tarkempia toimitusaikoja ja karttaseurantaa on toivottu paljon, ja on erittäin mukava päästä toteuttamaan nämä toiveet. Mitä paremmin toimituksia voi seurata ja ohjata, sitä tyytyväisempiä asiakkaat ovat ja sitä enemmän verkosta ostetaan", kertoo Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista vastaava Tommi Kässi.

Lue lisää

Uusi pääjohtaja vaatii Tulliin vähintään 120:ta uutta työntekijää – "Tulli saa vuodesta toiseen pienemmät resurssinlisäykset verrattuna Poliisiin ja Rajavartiolaitokseen"

Hovioikeus tuomitsi virolaisyrittäjän: Väkevien tuonti rikkoi monopolia, mietojen kotiinkuljetusta ei voinut kieltää

Menikö paketti naapurikylään? Hiljaisetkin automaatit ruuhkautuivat korona-ajan verkkokauppahuumassa

Posti odottaa ennätysmäistä pakettisirkusta – kyselyn mukaan yli 2,5 miljoonaa suomalaista ostaa joululahjoja verkosta