Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Kotimaa

THL: Noin 31 prosenttia suomalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen – tartunnat ja ilmaantuvuus jatkavat laskuaan

Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä noin 25 000 ihmisellä.
Lehtikuva / Markku Ulander
Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 1,72 miljoonaa ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta nyt noin 31 prosenttia väestöstä.

Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä noin 25 000 ihmisellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut puolestaan noin 170 400 ihmistä. Rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 3,1 prosenttia väestöstä.

Suomessa on raportoitu 184 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 984, mikä on 1 653 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Tartunnat ovat olleet laskussa viikkotasolla nyt yhtäjaksoisesti maaliskuun puolestavälistä lähtien. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 54 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Edeltävien kahden viikon aikana luku oli vajaat 84.

Päijät-Häme on tänään ohittanut tartuntojen ilmaantuvuudessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus). Päijät-Hämeessä on todettu reilut 96 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana, kun Husissa luku on vajaat 88. Seuraavaksi korkein ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa, jossa luku on vajaat 82.

Vähiten koronatartuntoja suhteessa väestöön on viime viikkoina todettu Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 1,3 ja Lapissa 5,1.

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

THL kertoo myöhemmin tänään mahdollisista uusista koronakuolemista ja sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrän.

Lue lisää

Rikkaat maat varaavat koronarokotteet köyhien nenän edestä, varoittaa kansalaisjärjestö

Kansallinen rokotusohjelma säästää terveydenhuollon kustannuksia yli 100 miljoonaa euroa vuodessa – pneumokokkirokotteen ei katsota olevan tarpeellinen kaikille

CNN: Venäjä aikoo hyväksyä koronarokotteen alle kahden viikon päästä

THL: Suomalaisista 70 prosenttia ottaisi koronarokotteen