Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Kotimaa

Koronatartunnat ja ilmaantuvuus jatkavat laskuaan, tänään raportoitu 184 uutta tartuntaa

Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä noin 25 000 ihmisellä.
Lehtikuva / Markku Ulander
Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 1,72 miljoonaa ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta nyt noin 31 prosenttia väestöstä.

Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä noin 25 000 ihmisellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut puolestaan noin 170 400 ihmistä. Rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 3,1 prosenttia väestöstä.

THL kertoi aiemmin tänään 184 uudesta koronatartunnasta. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2  984, mikä on 1 653 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

Tartunnat ovat olleet laskussa viikkotasolla nyt yhtäjaksoisesti maaliskuun puolestavälistä lähtien. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 54 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Edeltävien kahden viikon aikana luku oli vajaat 84.

Päijät-Häme on tänään ohittanut tartuntojen ilmaantuvuudessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus). Päijät-Hämeessä on todettu reilut 96 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden viimeisten kahden viikon aikana, kun Husissa luku on vajaat 88. Seuraavaksi korkein ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa, jossa luku on vajaat 82.

Vähiten koronatartuntoja suhteessa väestöön on viime viikkoina todettu Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 1,3 ja Lapissa 5,1.

Lue lisää

Suomessa todettu 566 uutta koronavirustartuntaa

Lehtimäellä sairastunut koronaan jo noin prosentti kaikista asukkaista: ilmaantuvuusluku 1200

Koronan suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat Koski Tl:ssä, Helsingissä, Keravalla ja Turussa

Suurimmat koronan ilmaantuvuusluvut löytyvät tällä hetkellä Keravalta ja Tuusulasta