Kotimaa

Savonlinnan oopperajuhlat peruu tulevan kesän oopperaesityksensä

Yleisömäärän merkittävä rajoittaminen ei olisi ollut enää mahdollista lipputuloista riippuvaiselle festivaalille.
Oopperaesitysten sijaan Oopperajuhlat toteuttaa heinäkuussa konsertteja Kerimäen kirkossa sekä Savonlinnasalissa järjestettävän Timo Mustakallio -laulukilpailun. LEHTIKUVA / Petri Saarelainen

Savonlinnan oopperajuhlat päätti perua tulevan kesän oopperaesityksensä koronapandemian takia. Tapahtuman mukaan yleisömäärän merkittävä rajoittaminen ei olisi ollut enää mahdollista lipputuloista riippuvaiselle festivaalille.

Oopperajuhlat oli jo aiemmin kertonut puolittavansa tapahtuman yleisömäärän ja peruvansa uutuustuotantonsa Kuningas Rogerin.

"Olemme tehneet kovasti töitä yhdessä viranomaisten kanssa rakentaaksemme kesän juhlat ja ennakoidaksemme koronan vaikutuksia niihin. Tautitilanteeseen ja kesän yleisötapahtumiin liittyvien epävarmuuksien vuoksi meidän on valitettavasti silti luovuttava oopperaesityksistä", festivaalijohtaja Jan Strandholm sanoi tiedotteessa.

Oopperaesitysten sijaan Savonlinnan oopperajuhlat toteuttaa heinäkuussa konsertteja Kerimäen kirkossa sekä Savonlinnasalissa järjestettävän Timo Mustakallio -laulukilpailun.

Festivaali julkaisee kesän 2022 ohjelmistonsa 31. toukokuuta. Tälle kesälle ostetut ja varatut liput voi siirtää haluamaansa esitykseen ensi vuoden kesälle.

"Elävän esityksen nälkä on sekä yleisöllämme että meillä tekijöillä suuri, ja siksi juhlien peruminen on meille pettymys. Käännämme nyt kuitenkin katseet ensi vuoteen. Kesälle 2022 on luvassa vetovoimainen ohjelmisto ja uutuuksia, joita kannattaa odottaa", Strandholm kertoi.

Oopperajuhlat joutui perumaan tapahtumansa jo toisena vuonna peräkkäin, kuten valtaosa kesän suurista festivaaleista. Tänä keväänä peruuntumisesta ovat ilmoittaneet muun muassa Turun Ruisrock, Seinäjoen Provinssi, Helsingin Flow-festivaali sekä Pori Jazz.

Lue lisää

Leviämisvaiheen alueilla voi järjestää isojakin ulkotilaisuuksia erityisjärjestelyin – sisätilojen tilaisuuksien osallistujamäärän nostamista on tarkoitus tarkastella uudelleen heti kesäkuun alussa

Ravintoloiden terasseille ei STT:n tietojen mukaan ole tulossa sisätiloja lievempiä rajoituksia

MaRa torjuu ankarien rajoitustoimien jatkamisen vuoden loppuun

Hallitukselta 230 miljoonan tukipaketti kulttuurille ja liikunnalle – kesäkuusta alkaen tapahtumille korvaustakuu