Kotimaa

Kaunialan sairaalassa Kauniaisissa vakava hissionnettomuus – potilas kuoli jäätyään hissiin puristuksiin

Myös yksi sairaalan hoitaja loukkaantui onnettomuudessa.
Kaunialan sairaala on toiminut sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena vuodesta 1946 lähtien. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Uudellamaalla Kauniaisissa sijaitsevassa Kaunialan sairaalassa tapahtui tiistaina vakava hissionnettomuus. Kaunialan sairaalan toimitusjohtaja Mervi Ahlroth vahvisti STT:lle, että onnettomuudessa menehtyi yksi sairaalan potilas.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi aloittaneensa alustavan tutkinnan onnettomuudesta. Otkesin johtajan Veli-Pekka Nurmen mukaan sairaalan hissiin oli tullut tekninen vika, ja pyörätuolissa ollut potilas oli jäänyt hissiin puristuksiin. Myös yksi sairaalan hoitaja loukkaantui onnettomuudessa.

Poliisi ja Otkes tutkivat onnettomuutta yhdessä hissiturvallisuutta valvovan Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) kanssa.

"Koska hissit ovat kovin yleisiä, tämä pitää kunnolla selvittää. Pitää arvioida ja varmistaa se, onko tällainen mahdollista myös muissa hisseissä", Nurmi sanoo.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen tiistaina kello 14.49.

Kaunialan sairaala on toiminut sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena vuodesta 1946 lähtien. Aiemmalta nimeltään sairaala on Kaunialan sotavammasairaala.

Lue lisää

Juhannuksen jokeriruoka on nyt pitsa – liha ja peruna pintansa klassikoina, kasvismakkaroita ja alkoholitonta olutta myydään yhä enemmän

Ahvenanmaalaisista kirjolohista löytyi IHN-virusta – yli puoli miljoona kiloa lohia lopetetaan

Poliisin vinkit juhannuksen liikenteeseen: maltti on valttia ja pidetään korkki kiinni

Tarkista nämä asiat ennen kuin hankit kesälampaita tai -kanoja