Kotimaa

Valoa tunnelin päässä? Junamatkustus vilkastuu, VR palauttaa 24 kaukoliikenteen vuoroa

VR valmistautuu matkustajamäärien kasvuun lisäämällä kymmeniä kaukoliikenteen vuoroja ympäri Suomen tästä päivästä alkaen.
Markku Vuorikari
Edessä on vilkas kotimaan matkailun kesä raiteilla, VR ennakoi.

Junamatkustaminen on vilkastumassa kesää kohden, VR iloitsee. Lähiviikkoina yhtiö palauttaa junavuoroja Helsingin ja Vaasan, Helsingin ja Turun, Helsingin ja Oulun, Helsingin ja Tampereen, Helsingin ja Hämeenlinnan sekä Jyväskylän ja Tampereen väleille.

VR:n matkustajamäärissä on havaittavissa selkeitä piristymisen merkkejä. Pitkään jatkunut hiljaisemman kysynnän aika on taittumassa ja matkustajat ovat jälleen löytäneet juniin. VR vähensi vuoroja talven aikana korona-ajasta johtuneen hiljaisemman kysynnän takia ja lupasi palauttaa vuoroja nopeasti myyntiin kysynnän lisääntyessä.

”Matkustus lisääntyy entisestään rokotusten edetessä ja rajoituksia purettaessa. Edessä on vilkas kotimaan matkailun kesä raiteilla. Tavoitteenamme on toimia nopeasti, jotta pystymme vastaamaan mahdollisimman hyvin kasvavaan kysyntään. Tarkastelemme tilannetta viikoittain ja lisäämme vuoroja liikenteeseen tarpeen mukaan”, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Lista lisättävistä vuoroista löytyy täältä. Yksi palautettavista vuoroista on työmatkustajien suosima aamuvuoro IC 80 Tampereelta Hämeenlinnan kautta Helsinkiin (klo 7.04–7.45/7.47–8.54.), joka palaa kulkuun tiistaista 25.5. alkaen. Kaikki lisättävät vuorot ovat jo myynnissä VR:n myyntikanavissa.

VR seuraa jatkuvasti myös junavuorojen täyttöasteita ja lisää niihin vaunuja mahdollisuuksien mukaan matkustajamäärien noustessa. Jos haluaa matkustaa mahdollisimman väljästi, kannattaa valita junavuoro ruuhka-aikojen ulkopuolelta, yhtiö vinkkaa.

Ruuhka-aikoja ovat arkiaamut, iltapäivät, perjantai-illat sekä sunnuntai-illat. Matkustusväljyyden voi varmistaa myös varaamalla hytin omaan käyttöön, viereisen istumapaikan tyhjäksi tai Ekstra-luokan paikan, jossa viereinen tyhjä paikka kuuluu aina hintaan.

Lue lisää

Lomakausi kunnille valtava mahdollisuus

Työmatkaliikenne sallitaan EU- tai Schengen-maista maanantaista alkaen

Työmatkaliikenne Virosta avautuu – hallitus päättää torstaina rajoitusten keventämisestä Suomen maa- ja merirajoilla

Korona-aika on saanut matkailuautojen myynnin ja vuokrauksen kukoistamaan