Kotimaa

Ukkoskuurot jäivät odotettua heikommiksi

Maanantaina Suomeen saapuneet ukkoskuurot jäivät Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologi Tuomo Bergmanin mukaan odotettua vaisummiksi.
Lähipäivinä saadaan sadekuuroja laajasti ympäri maata, joskin länsirannikko on melko laajasti poutainen, meteorologi kertoo. Arkistokuvassa salamointia Helsingin Meilahdessa heinäkuussa 2020. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

Järviasemilla ja merialueilla mitattiin reilu 15 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia, mutta muuten puuskat ovat pääosin jääneet tämän alle.

Suurimmat sademäärät mitattiin Helsinki-Vantaan mittausasemalla, jossa sadekertymä oli hieman yli 15 millimetriä.

Huomenna voi olla vielä tiedossa hyvinkin voimakkaita ukkoskuuroja Etelä- ja Pohjois-Karjalassa, kun kuuroherkkä alue väistyy lännestä alueita kohti.

Lähipäivinä on Bergmanin mukaan tiedossa vaihtelevaa säätyyppiä. Sadekuuroja saadaan laajasti ympäri maata, joskin länsirannikko on melko laajasti poutainen.

"Lämpötilat ovat vähitellen laskusuunnassa. Perjantaihin saakka pyöritään paikoin 20 asteen tuntumassa ja jossakin voi mennä ylikin. Perjantain jälkeen mennään näillä näkymin kylmemmälle puolelle. Eikä sieltä ihan heti ole paluuta."

Lue lisää

Yle uutiset: Ukkosrintama saavutti Pirkanmaan – epävaikainen sää jatkunee alkuviikon

Yle uutiset: Ukonilma ja rankkasateet riehuivat Pielisen Karjalassa: teitä sortui, kellarit tulvivat, auto juuttui lammikkoon, salama sytytti paloja

Huomasitko, ettei viime vuonna juuri ukkostanut? Mittausten mukaan salamointi vähentyi merkittävästi

Ukkonen saattoi olla syynä Kristiinankaupungissa irronneisiin tuulivoimaloiden lapoihin