Kotimaa

Suomi parantaa koronarokotteiden saatavuutta kehittyvissä maissa 10 miljoonalla eurolla

Suomi korostaa rokotejaon humanitaarisia perusteita.
Suomi kanavoi tukensa kansainvälisen rokoteallianssin Gavin hallinnoiman Covax-mekanismin kautta, jotta rokotteiden tasa-arvoinen kohdennus voidaan varmistaa. LEHTIKUVA / AFP

Suomi on luvannut 10 miljoonaa euroa koronarokotteiden saatavuuden parantamiseen kehittyvissä maissa. Suomi kertoi asiasta virtuaalisessa rokotehuippukokouksessa keskiviikkona.

Suomi kanavoi tukensa kansainvälisen rokoteallianssin Gavin hallinnoiman Covax-mekanismin kautta. Tällä halutaan varmistaa, että koronarokotteiden saatavuutta parannetaan kehittyvissä maissa ja rokotteet kohdennetaan tasa-arvoisesti.

Suomea virtuaalikokouksessa edusti kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.). Hänen mukaansa Suomen tavoitteena on jatkaa Gavin tukemista myös ensi vuonna, koska pandemian vaikutukset ovat pitkäkestoisia.

Lisäksi Suomen hallitus on esittänyt osana vuoden 2021 kolmatta lisätalousarviota 10 miljoonan euron lisärahoitusta kehitysmaiden rokotustarpeisiin korostaen jaon humanitaarisia perusteita. Esitys on sidottu rokoteannoksiin, jotka Suomella jäävät käyttämättä sen osuudesta EU:n rokotehankintojen kokonaisuudessa.

Lue lisää

Moskovan koronatilanne huononee – ennätysmäärä uusia tartuntoja toista päivää peräkkäin, rokotteet eivät meinaa kelvata

Saksalainen Curevac pettyi koronarokotteeseensa – teho vain 47 prosenttia

EU-parlamentti tukee koronarokotteiden patenttien purkamista

Yhdysvallat suunnittelee kymmenien miljoonien koronarokoteannosten laittamista maailmanlaajuiseen jakeluun