Kotimaa

Poliisi varoittaa autoilijoita – Kouvolassa on tapahtunut kahdessa viikossa viisi hirvikolaria

Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa hirvivaara-alueella sekä paikoissa, joissa hirviaita alkaa tai päättyy.
Ari Ahlfors
Hirvet liikkuvat alkukesästä vilkkaasti ja hirviemot vierottavat ylivuotiset vasansa.

Poliisi varoittaa tiedotteessaan aktiivisesti liikkuvista hirvistä. Kouvolassa on tapahtunut yhteensä viisi hirvikolaria kahden viikon aikana.

Onnettomuudet ovat sattuneet eri vuorokauden aikoina ympäri Kouvolaa; Voikkaalla, Valkealassa, Utissa ja Korialla. Henkilövahingoilta on vältytty.

Hirvet liikkuvat alkukesästä vilkkaasti ja hirviemot vierottavat ylivuotiset vasansa. Tämä lisää hirvionnettomuuksien riskiä kaikkina vuorokauden aikoina.

Poliisin mukaan erityistä varovaisuutta tulee noudattaa hirvivaara-alueella sekä paikoissa, joissa hirviaita alkaa tai päättyy.

Paras keino välttää onnettomuus on ajonopeuden laskeminen. Hiljentämällä kuljettaja saa enemmän aikaa reagoida äkillisiin tilanteisiin. Nopeuden alentaminen myös parantaa kuljettajan ja matkustajien turvallisuutta törmäystilanteessa.

Lue lisää

Yle uutiset: Hirvieläimet aiheuttavat yhä enemmän onnettomuuksia ja ongelmia

Aarre kokeili puunrunkojen varaan viritettyä Tentsile-hotellia Verlassa – ”Tämä on yksi tapa tuoda suomalaiset takaisin metsään”, matkailuyrittäjä sanoo

Upea kuva iltahetkestä: "Ihmettelin, kun menevät niin rauhassa" – tamperelainen Pentti Viljanen pääsi todistamaan hirviperheen ja joutsenten yhteisuintia

Kuntalainen kihisee kiukkua: Mitä keskittäminen oikein maksaa? Ja kuinka maalle aiotaan saada lapsiperheitä, kun koulumatkat ovat pitkät eikä liikuntapaikoista pidetä huolta?