Kotimaa

Poliisin juhlaillan keskiössä on alaikäisten päihdevalvonta turvavälien sijasta – koronaturvallisuuteen puututaan vain neuvoin ja kehotuksin

"Ilma on kaunis ja saattaa olla, että kohta keskuksiin humahtaa porukkaa", arvioi yleisjohtaja Pertti Läksy Lounais-Suomen poliisista.
Hietaniemen uimarannalle Helsingissä kokoontui jälleen paljon nuoria koulujen päättymisviikonloppuna lauantaina. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Poliisi valvoo tänäkin vuonna koulujen päättäjäisviikonloppuna erityisesti alaikäisten päihteidenkäyttöä. Koska nuorten juhlinnassa ei ole kyse järjestetystä kokoontumisesta, poliisi voi vain esittää toiveen koronaturvallisesta illanvietosta.

Kuopiossa oli jo alkuillasta liikkeellä paljon ihmisiä, mutta koulujen päättymiseen liittyviä tehtäviä ei alkuillasta ollut. Päivän aikana on ollut noin 200 tehtävää. Yleisjohtaja Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisilaitokselta arvioi STT:lle, että ihmiset pysyvät sisällä Suomen jääkiekkopelin ajan, ja suuntaavat ulkoilmaan vasta sen jälkeen.

Turussa liikenteessä oli runsaasti ihmisiä, mutta ainakaan alkuillasta poliisilla ei ollut tavanomaista lauantai-iltaa enempää tehtäviä.

"Ilma on kaunis ja saattaa olla, että kohta keskuksiin humahtaa porukkaa", arvioi yleisjohtaja Pertti Läksy Lounais-Suomen poliisista.

Poliisi valvoi samoja asioita kuin muinakin vuosina koulujen päättäjäisviikonlopun aikaan. Helsingin poliisin komisario Johanna Sinivuoren mukaan poliisi keskittyy siihen, pitääkö nuoria toimittaa kotiin, päihdehuollon tai nuorisohuollon pariin.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että Vantaalla Kivistössä oli paljon alaikäisiä päihtyneitä nuoria. Vantaan Vetokannaksen uimarannalla alaikäiset nuoret tavoitettiin juomassa alkoholia ja hajottamassa paikkoja.

Sinivuoren mukaan yleiseen ulkotilaan meneminen ei ole joukkokokoontumista.

"Ihmiset voivat mennä johonkin ulkotilaan täysin toisistaan tietämättä", sanoi Sinivuori.

Myöskään turvavälien valvomiseen ei puututa muuten kuin neuvoin ja kehotuksin. Poliisi kuitenkin toivoo, että kansalaiset noudattavat aluehallintovirastojen ja sairaanhoitopiirien suosituksia ja ohjeita.

"Turvavälit pitää huomioida, koska korona tarttuu ulkonakin", sanoo ylikomisario Outi Pennanen Hämeen poliisista.

Lue lisää

Kaksi traktoria varastettiin Orimattilassa – Nyt niitä on pöllitty tänä vuonna jo yli viisikymmentä: Etenkin traktorimönkijät houkuttelevat pitkäkyntisiä

Kajaanin poliisiasemalla ammuttiin konepistoolilla konstaapelia käteen – syyttäjän mukaan asetta ja patruunoita ei tarkastettu ennen ampumista poliisin simulaatioharjoituksessa

Poliisin vinkit juhannuksen liikenteeseen: maltti on valttia ja pidetään korkki kiinni

Liikenne poikki Mannerheimintiellä Helsingissä – Arviolta parisataa ilmastoaktivistia osoittaa mieltään Pikkuparlamentin puiston edessä