Kotimaa

Leijonat yrittää tyrehdyttää Kanadan vastaiskuvoiman – kiekko pitää saada vastustajan päätyyn ja syöttölinjat oman maalin edustalla on tukittava

Suomen ja Kanadan MM-loppuottelu alkaa Riiassa kello 20.15 Suomen aikaa.
Illan pelissä selviää, miten Suomi pystyy toteuttamaan kiekonhallintaan perustuvaa pelisuunnitelmaa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomi pyrkii Riian MM-loppuottelussa aktiivisempaan pelitapaan kuin välierässä Saksaa vastaan. Leijonat aikovat pitää kiekkoa hallussaan mahdollisimman sitkeästi, etteivät kanadalaiset pääsisi rellestämään illan pelissä vastaiskukyvyllään ja luisteluvoimallaan.

Apuvalmentaja Mikko Mannerin mielestä finaalijoukkueet on karkaistu turnauksessa samaan kovuusasteeseen.

"Kumpikaan joukkue ei leiki pelillä. Molemmat ovat kurinalaisia ja yrittävät hiillostaa toisiaan, mutta aika harvoin kanadalainen pelaaja provosoituu kovassa paikassa", Manner arvioi ennakkonäkymiä Suomen ja Kanadan finaalipeliin.

"Kanadalaiset ovat nyt tottuneet toisiinsa ja isoon kaukaloon ja he ovat voittaneet vaikeuksia. Kurinalaisuudesta kertoo, että Kanada on ottanut vain kaksi jäähyä kolmessa viime ottelussaan."

Jukka Jalosen valmennusryhmä ja Leijona-kiekkoilijat tietävät, miten Kanada kaatuu. Illan pelissä selviää, miten Suomi pystyy toteuttamaan kiekonhallintaan perustuvaa pelisuunnitelmaa.

"Kanadan vahvuudet ovat vauhdissa. Se on hyvin liikkuva joukkue, joka pelaa vahvasti suorista hyökkäyksistä. Joukkue painaa kiekkoa ja kiekottomia pelaajia hyvin maalille", Manner jatkoi Kanadan vahvuuksista.

"Hyökkäysalueen hyökkäyspelissä Kanadalla on maalin takana "syöttölauta", jonka kautta kiekkoa laitetaan pelin ytimeen eli maalinedustalle."

Leijonat on Mannerin sanoin "tiivis ja periksiantamaton" nippu.

"Joukkueet laittavat illan pelissä pakettinsa kentälle ja meillä se on kaksivaiheista tiivistä puolustamista ja hyökkäämistä. Yritämme nyt pysyä paremmin kiekossa, jotta pystyisimme pelaamaan vastustajan puolustusalueella pitempiä hyökkäyksiä ja ottamaan sitä kautta vastustajalta vastaiskuluisteluvoimaa pois", Manner vahvisti.

"Omassa päässä avainasioita ovat ytimen suojelu ja syöttölinjojen peittäminen maalin edessä. Keskialueella pyritään pelaamaan tiiviisti, jotta pelaajat olisivat lähellä toisiaan, kun kiekko lentää meidän päähän."

Joukkue oli iltapäivällä lepäämässä aamupäivän erikoistilannepalavereiden ja verryttelyn jäljiltä. Päävalmentaja pitää joukkueelle kaksi ja puoli tuntia ennen peliä ottelupalaverin, jonka jälkeen joukkue lähtee hallille.

Suomen ja Kanadan MM-loppuottelu alkaa Riiassa kello 20.15 Suomen aikaa.

Lue lisää

Sisuuntunut naarasleijonalauma ärjyi avausvoiton MM-jäällä – Suomi luisteli Venäjän olympiakomitean joukkueelta jalat alta jo avauserässä

Yhdysvallat kukisti Suomen naisleijonat 3–0 – vastakkain olivat hallitseva maailmanmestari ja hopeamitalisti

Ruotsille kelpaa olympiajääkiekosta vain kulta

Leijonat on viritetty voittoiskuun – maajoukkue lähtee tarkalla viisikkopelillä MM-välierään Saksaa vastaan