Kotimaa

Koronatartuntoja raportoidaan tänään 93 – epidemiatilanne parantunut kaikissa ikäryhmissä, ulkomailta tuodut tartunnat kaksinkertaistuneet

Jalkapallon EM-kisojen kannalta tärkeässä Pietarissa ilmaantuvuusluku on viimeisimpien tietojen mukaan yli 200 sataatuhatta ihmistä kohden.
Ilmaantuvuusluku on laskussa kaikissa ikäryhmissä, kertoi ylilääkäri Otto Helve (oik.) THL:stä viikoittaisessa tilannekatsauksessa. Torstaina raportoitiin 93 uutta koronavirustartuntaa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Suomessa raportoidaan tänään 93 koronatartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan ilmaantuvuusluku on kahden viikon ajalta 29 sataatuhatta ihmistä kohden. Ilmaantuvuusluku on laskussa kaikissa ikäryhmissä, kertoi ylilääkäri Otto Helve THL:stä viikoittaisessa tilannekatsauksessa.

Vaikeimmassa eli leviämisvaiheessa on enää kolme sairaanhoitopiiriä: Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Ne ylittävät vain kevyesti leviämisvaiheen 50 tapauksen rajan.

Ulkomailta saatujen koronatartuntojen osuus kaikista tartunnoista on kasvanut. Katsauksessa kerrottiin, että toukokuun viimeisellä viikolla koronatartunnoista 16 prosenttia tuli ulkomailta. Ulkomailta peräisin olevien tartuntojen osuus on kaksinkertaistunut.

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki selitti ulkomailta tuotujen tartuntojen isompaa osuutta sillä, että tautitilanne on Suomea huonompi laajalti monissa maissa.

Esimerkiksi jalkapallon EM-kisojen kannalta tärkeässä Pietarissa ilmaantuvuusluku on viimeisimpien tietojen mukaan yli 200 sataatuhatta ihmistä kohden.

Lue lisää

THL: Suomessa on raportoitu 267 uutta koronatartuntaa

Yhdessä selvitään

THL: Suomessa raportoitu 570 uutta koronatartuntaa

Turvavälit teillä ja tapahtumissa