Kotimaa

Sanoma julkaisi kohua herättäneen Yle-kantelunsa EU-komissiolle – kantelun on pelätty vaarantavan nykymuotoisen Yle Areenan toiminnan

Sanoman mukaan se haluaa kantelullaan saada selkeyden Yleä koskevaan lainsäädäntöön.
Sanoman mukaan valtiontukikantelu muun muassa avaa juridisia epäkohtia Suomen valtiontukisääntelyn noudattamisessa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sanoma Media Finland on julkaissut EU-komission kilpailuviranomaiselle Ylestä tekemänsä valtiontukikantelun.

Toukokuussa tehty kantelu herätti kohua, sillä sen pelättiin vaarantavan nykymuotoisen Yle Areenan toiminnan.

Sanoman mukaan valtiontukikantelu avaa juridisia epäkohtia Suomen valtiontukisääntelyn noudattamisessa ja Ylen julkisen palvelun tehtävän määrittelyssä.

Sanoman mukaan se haluaa kantelullaan saada selkeyden Yleä koskevaan lainsäädäntöön ja varmistaa kotimaisen tv-markkinan elinvoimaisuuden edellytykset jatkossa. Ylen sääntelyssä tulee Sanoman mukaan ottaa huomioon sen vaikutus muuhun markkinaan.

Sanoma pyytää valtiontukikantelullaan EU-komission kilpailuviranomaista tutkimaan, toimitaanko Suomessa EU:n valtiontukisääntelyn mukaisesti.

"Teksti-tv:n aikakaudelta peräisin oleva yleisradiolaki ei vastaa nykyistä nopeasti kehittyvää digitaalista ja monikanavaista mediamarkkinaa eikä sen tuomia tarpeita uusille palveluille", Sanoma kirjoittaa tiedotteessaan.

Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.

Lue lisää

Sanoman Yle-kantelu Suomen valtion mielestä aiheeton: Yleisradion tilausvideopalvelut sekä sähköiset oppimissisällöt ovat Yle-lain ja EU:n valtiontukilainsäädännön mukaisia

Ylen tekstisisällöt turvaamaan pyrkivä kansalaisaloite etenee eduskuntaan

Farmi Suomi kiinnostaa myös niitä, jotka eivät yleensä katso tositv:tä: "Elämä tuntui merkitykselliseltä – kun lehmät on lypsettävä ja pellot hoidettava, aikaa ei jää muiden asioiden murehtimiseen"

Sanoma irtisanoo Aamulehden ja Satakunnan Kansan sopimuksen Lännen Median kanssa