Kotimaa

Elokapinan mielenosoitus jatkui yön yli Eduskuntatalon tuntumassa – "Odotamme teitä täällä aamulla"

Poliisi piti mielenosoittajien yöpymisratkaisua erittäin huonona.
Ympäristöliike Elokapina kertoi eilen, että noin 120 mielenosoittajaa aikoi leiriytyä Mannerheimintiellä yön yli. LEHTIKUVA / Seppo Samuli

Ympäristöliike Elokapinan eilen iltapäivällä alkanut mielenosoitus on jatkunut yön yli Helsingissä Mannerheimintiellä Eduskuntatalon tuntumassa. Elokapina kertoi eilen, että noin 120 mielenosoittajaa oli leiriytymässä paikalla yön yli.

Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle aamuviiden jälkeen, että yöllä tilanne on ollut vakaa ja mielenosoittajat ovat pysyneet samalla paikalla. Tilannekeskuksen mukaan poliisi on lähinnä ohjannut liikennettä, jota ei yöaikaan ollut merkittävästi.

Elokapina kertoi myöhään torstai-iltana, että mielenosoitusta on tarkoitus jatkaa kunnes hallitus vastaa Elokapinan esittämiin vaatimuksiin.

"Odotamme teitä täällä aamulla", Elokapina tviittasi illalla päätöksestään leiriytyä tielle.

Eilen alkanut mielenosoitus laittoi tien Arkadiankadun kohdalta poikki molempiin suuntiin. Elokapina kertoi tiedotteessaan, että mielenosoittajat päästävät hälytysajoneuvot tarvittaessa tiesulun läpi ja jättävät yön ajaksi yhden kaistan Mannerheimintietä vapaaksi niille.

"Vähimmillään mielenosoittajat edellyttävät, että hallitus ja kansanedustajat saapuvat keskustelemaan asiasta mielenosoittajien kanssa", ryhmän torstai-iltaisessa tiedotteessa kerrotaan.

Elokapinan mukaan perjantaina mielenosoitukseen on liittymässä vielä lisää ihmisiä.

Poliisi tviittasi illalla, että se valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytymisen, jotta nämä eivät jää liikenteen alle. Tviiteissä todetaan, poliisi pitää mielenosoittajien ratkaisua erittäin huonona, sillä tilanne on kohtuuton liikenteelle ja leiriytyminen pimeälle tielle yöllä on vaarallista

Torstaina mielenosoituksen alkamisen jälkeen poliisista arvioitiin STT:lle, että noin 150–200 henkilöä oli Mannerheimintiellä ja sen laidalla Pikkuparlamentin kohdalla.

Lue lisää

Elokapina maalaisittain

Yle uutiset: Poliisi tutkii kahta tapon yritystä Lounais-Suomessa – epäillyt poliisin hallussa

Yle uutiset: Kaksi sairaalaan Turun toisesta öisestä joukkotappelusta – Porissa hengenvaarallisia vammoja puukotuksesta

Konstaapelia ammuttiin konepistoolilla käteen harjoituksessa Kajaanissa, kahdelle poliisille sakkoja