Kotimaa

Hallituksen on määrä antaa tänään lakiesitys uudesta maahantulomallista

Kiurun mukaan uuteen maahantulomalliin on tehty lausuntokierroksen palautteen perusteella muutoksia.
Uuteen maahantulomalliin on tehty lausuntokierroksen palautteen perusteella muutoksia. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Hallituksen on määrä antaa tänään lakiesitys uudesta maahantulomallista. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi asiasta eduskunnan kyselytunnilla eilen.

Laki on ollut valmisteilla sosiaali- ja terveysministeriössä.

Hallitus päätti eilen, että jatkossa vapaa-ajan matkailu EU- ja Schengen-alueelta sallitaan, jos maahantulija voi esittää todistuksen saamastaan hyväksytystä koronarokotussarjasta tai sairastetusta koronataudista.

Kiurun mukaan uuteen maahantulomalliin on tehty lausuntokierroksen palautteen perusteella muutoksia. Lakiluonnos sai merkittävää kritiikkiä varsinkin matkailualalta. Luonnoksessa kaavailtiin, että jos matkustaja on liikkeellä pelkällä negatiivisella ennakkotestituloksella tai hän on saanut vain yhden rokotteen, hän joutuisi käymään uudessa testissä Suomessa kolmen vuorokauden kuluttua ja hänen tulisi olla tällä välin omaehtoisessa karanteenissa.

Lain saamisella voimaan on kiire, sillä eduskunta on jäämässä juhannuksen jälkeen istuntotauolle. Niihin aikoihin myös matkailusesonki alkaa olla kuumimmillaan.

Lue lisää

Vapaus ja vastuu kohtaavat

Maakunnat tarvitsevat yhä puolustajansa

Sote ei kaipaa lisää hiekoittajia

Suurilla kaupungeilla ei ole suunniteltuna erityisiä koronatoimia mahdollisten kultajuhlien alkaessa – "Vetoamme terveen järjen käyttöön"