Kotimaa

Postialan työehdoista päästy neuvottelutulokseen: "Nyt voimme pitkäjänteisesti rakentaa luottamusta ja tulevaisuutta"

Postialan ja pakettilajittelijoiden työehtosopimusten voimaantulo edellyttää vielä liittojen hallintojen hyväksyntää.
Jaana Kankaanpää
Postikiistassa on ollut useita käänteitä vuosien aikana, mutta nyt postialan ja pakettilajittelijoiden työehtosopimuksista on sovittu.

Palvelualojentyönantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ovat päässeet tänään neuvottelutulokseen postialan työehdoista. Neuvottelut käsittelivät postialalla noudatettavaa viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta ja Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoiden työehtosopimusta.

Posti kertoo asiasta tiedotteessaan.

Työehtosopimusten voimaantulo tarkoittaa kuitenkin vielä neuvottelutuloksen hyväksymistä liittojen hallinnoissa. Paltan hallinto kokoontuu kesän aikana, ja PAU:n hallitus käsittelee työehtosopimuksia elokuussa.

Neuvotteluiden jälkeen sopimusten sisällöistä tiedotetaan tarkemmin julkisuuteen.

Molemmat työehtosopimukset ovat pituudeltaan neljävuotisia, ja sopimusten viimeinen vuosi on niin sanottu optiovuosi. Nykyiset sopimuskaudet loppuvat 31.10.2021 ja 31.1.2022.

"Postialan tilanne on ollut pitkään erittäin haastava digitalisaation vähentäessä merkittävästi jaettavan postin määrää. Koronapandemia on entisestään kiihdyttänyt tätä murrosta", sanoo Posti Group yhteiskuntasuhdejohtaja Timo J. Anttila tiedotteessa.

"Kun työehdoista ja -rauhasta on sopu useaksi vuodeksi, voimme pitkäjänteisesti rakentaa luottamusta ja tulevaisuutta yhdessä henkilöstömme sekä asiakkaidemme kanssa", täydentää Posti Groupin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen tiedotteessa.

Lue lisää

Postin rengasrikon takia osa MT:n lehdistä myöhästyy tänään

Odotitko eilen lähetettyä kirjettä jo tänään? – Turhaan, puolet kirjeistä saa kulkea yli neljä päivää

IS: Postin kadottama Kansallisarkiston lähetys löytyi

Posti tuonee Ilmatieteen laitokselle Saharan hiekkaa alkuviikosta – näytteitä voi yhä kerätä pilvitutkimuksen avuksi