Kotimaa

Von der Leyen: EU:n aikuisista 70 prosentilla koronarokotus kuun loppuun mennessä

"Nyt jäsenvaltioiden on tehtävä kaikkensa varmistaakseen, että rokotukset etenevät. Vasta sitten olemme kaikki turvassa", Von der Leyen korostaa.
Von der Leyen painotti, että koronavirusta ei ole vielä voitettu, mutta EU on valmis toimittamaan enemmän rokotteita myös viruksen uusia variantteja vastaan. .LEHTIKUVA/AFP

EU:n aikuisista vähintään 70 prosentille on annettu täysimääräinen koronarokotus heinäkuun loppuun mennessä, lupasi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen tänään. Hänen mukaansa EU siis nyt saavuttaa asettamansa tavoitteen, jonka mukaan rokotteita tarjotaan riittävästi kattamaan 70 prosenttia unionin aikuisväestöstä.

Von de Leyen sanoi, että yhteensä noin 500 miljoonaa rokoteannosta on saatu jaettua suoraan Euroopan unionin alueille tämän viikon lopussa. Niistä noin 330 miljoonaa on Pfizerin.

Unionin 27 hallitusta vastaavat rokotteiden antamisesta kansalaisille.

"Jotkut niistä työskentelevät paljon nopeammin kuin toiset, mutta EU on pitänyt sanansa", komission puheenjohtaja sanoi.

Von der Leyen painotti, että koronavirusta ei ole vielä voitettu, mutta EU on valmis toimittamaan enemmän rokotteita myös viruksen uusia variantteja vastaan.

"Nyt jäsenvaltioiden on tehtävä kaikkensa varmistaakseen, että rokotukset etenevät. Vasta sitten olemme kaikki turvassa."

Euroopan komission puheenjohtajan mukaan EU:n rokotuskampanja on kiihtynyt valtavasti vuoden alusta lähtien.

EU-maissa on yhteensä noin 366 miljoonaa aikuista.

Euroopan unionin maiden käyttämistä koronarokotteista kaikki muut paitsi Johnson & Johnsonin rokote vaativat kullekin saajalle kaksi rokoteannosta. Johnson & Johnsonin rokotteesta riittää yksi piikki.

Hollanti ja Katalonian alue Espanjassa tiukentavat koronarajoituksiaan tänään.

Hollanti ilmoitti kiristävänsä rajoituksia sen jälkeen, kun maan koronatartuntojen määrä nousi seitsenkertaiseksi yhdessä viikossa. Hollannin terveysviranomaisten mukaan syynä on herkästi tarttuvan deltamuunnoksen leviäminen.

Hollanti ei kuitenkaan palaa kaikkein ankarimpiin rajoituksiin kuten ulkonaliikkumiskieltoon.

Kataloniassa koronatartuntojen ilmoitetaan lisääntyneen räjähdysmäisesti. Espanjan autonomisen alueen viranomaiset ilmoittivat, että heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin asettaa rajoituksia uudelleen.

Lue lisää

EU:n lisääntyvä metsäpäsmäröinti huolettaa metsänomistajia

"Missä on kotimaista metsätaloutta puolustava hallitus?" – MTK:n Mäki-Hakolan mukaan hallitukselta puuttuu näkemys metsäpolitiikan kokonaisuudesta

Suomen kanta EU:n metsästrategiaan: Metsäpolitiikan tulee säilyä jäsenmaiden päätäntävallassa

Euroopan komission puheenjohtaja: "Tärkein tehtävämme on nopeuttaa rokottamista maailmanlaajuisesti"