Kotimaa

Länsi-Euroopan tulvien jäljiltä löydetty jo yli 180 kuollutta – Merkel vierailee tänään pahimmalla tuhoalueella Saksassa

Saksassa on löydetty jo 156 tulvissa henkensä menettänyttä. Tulvauhrien yhteisluku on 183.
Sotilaat etsivät tulvauhreja uponneista autoista Erftstadtissa Länsi-Saksassa 17. heinäkuuta 2021. LEHTIKUVA/AFP

Länsi-Euroopan tuhoisien tulvien kuolonuhrien määrä on noussut edelleen, tiedottaa poliisi. Saksasta on nyt löydetty yhteensä 156 tulvissa henkensä menettänyttä, mikä nostaa Euroopan tulvauhrien yhteisluvun jo 183:een.

Saksan länsiosassa Rheinland-Pfalzin osavaltion uhriluku on kivunnut poliisin mukaan 110:een aiemmasta 98:sta. Tässä osavaltiossa lisäksi ainakin 670 on saanut erilaisia vammoja tulvissa.

"Pelkona on, että osavaltion kuolonuhrien määrä yhä nousee", varoitti poliisi.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin on tarkoitus vierailla tänään tulvan tuhoamilla alueilla Saksassa perehtymässä vahinkoihin ja tapaamassa ihmisiä. Merkel vierailee mediatietojen mukaan pahimmalla tuhoalueella ainakin Schuldin kylässä.

Myös Saksan eteläosassa kuoli eilen yksi ihminen, kun kaatosateet nostivat vedenpintoja Baijerin ja Itävallan rajalla.

Läntisen Euroopan ohella tulvat ovatkin osuneet nyt Euroopan keskiosiin. Itävallassa palomiehet hälytettiin töihin Salzburgin ja Tirolin alueilla, ja esimerkiksi historiallinen Halleinin kaupunki oli veden valtaama.

"Voimakkaat sateet ja myrskyt aiheuttavat valitettavasti vakavia vahinkoja monissa paikoissa Itävallassa", kirjoitti liittokansleri Sebastian Kurz Twitterissä.

Myös Saksan ja Tshekin rajalla sijaitsevalla Saksin alueella joet nousivat eilisiltana aiheuttaen vahinkoa.

Saksan lisäksi Euroopan tulvat ja rankkasateet ovat osuneet pahimmin Belgiaan. Belgiassa on menettänyt henkensä tulvissa ainakin 27 ihmistä. Kaikki tulvien kuolonuhrit on siis löydetty kahdessa maassa, Saksassa ja Belgiassa.

Lue lisää

Sikala paloi Alavudella – 400 siasta yksikään ei selvinnyt

Apulaisoikeusasiamies: STM ja THL eivät ole korjanneet toimintaansa useista pyynnöistä huolimatta – Astra Zeneca -tapaus sai "erityisen huolestuneeksi"

THL: Suomessa on raportoitu 644 uutta koronatartuntaa

EK: Enemmistö suomalaisista kannattaa koronapassin käyttöönottoa