Kotimaa

Pöytätenniksen olympiakultamitalistilla koronatartunta vain päiviä ennen Tokion avajaisia

Koronapandemian vuoksi viime kesästä siirrettyjen kesäolympialaisten on määrä alkaa ensi perjantaina.
Koronapandemian vuoksi viime kesästä siirrettyjen kesäolympialaisten on määrä alkaa ensi perjantaina. LEHTIKUVA / AFP

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) tiedotti sunnuntaina, että eteläkorealainen pöytätenniksen olympiakultamitalisti Ryu Seung-min on saanut koronatartunnan. Positiivinen testitulos havaittiin Seung-minin saapuessa lauantaina Naritan kansainväliselle lentokentälle Japaniin.

Muun muassa Reuters uutisoi, että kansainvälisen olympiakomitean jäsen Seung-min kertoi saaneensa kaksi negatiivista testitulosta ennen matkustamistaan Japaniin.

"Seung-min on eristyksissä siihen saakka, kunnes Japanin viranomaiset päättävät, milloin hän voi poistua eristyksestä. Olemme helpottuneita kuullessamme, että koronaprotokollaa on noudatettu asianmukaisesti", KOK toteaa tiedotteessaan.

Olympialaisten järjestäjiä edustava Masa Takaya ilmoitti sunnuntaina, että kolme aiemmin tiedotettua olympiakylän koronatartuntaa ovat peräisin ihmisiltä, joista kaksi on urheilijoita. Takayan mukaan kaikki tartunnan saaneet tulevat samasta maasta ja edustavat samaa urheilulajia.

Koronapandemian vuoksi viime kesästä siirrettyjen kesäolympialaisten on määrä alkaa ensi perjantaina.

Japanissa olympialaisten järjestäminen on saanut kritiikkiä. Monien pelkona on, että olympialaisten myötä koronapandemian kanssa painivassa maassa todetaan yhä enemmän virustartuntoja.

Maaliskuussa 2021 järjestäjät ilmoittivat, ettei kisatapahtumiin pääse yleisöä ulkomailta. Vain kaksi viikkoa ennen kisoja kilpailutapahtumat päätettiin sulkea myös Japanissa olevilta katsojilta.

Lue lisää

Apulaisoikeusasiamies: STM ja THL eivät ole korjanneet toimintaansa useista pyynnöistä huolimatta – Astra Zeneca -tapaus sai "erityisen huolestuneeksi"

THL: Suomessa on raportoitu 644 uutta koronatartuntaa

EK: Enemmistö suomalaisista kannattaa koronapassin käyttöönottoa

EU:n aikuisista 70 prosenttia saanut vähintään yhden koronarokotteen, täysin rokotettuja aikuisista 57 prosenttia