Kotimaa

MaRa kantelee KymSoten toimista jalkapallofanien testauksessa eduskunnan oikeusasiamiehelle

MaRan tiedotteen mukaan KymSoten alimitoitetun resurssoinnin takia 800 EM-kisoissa käynyttä matkustajaa päästettiin Suomeen ilman koronatestiä.
Heikki Saukkomaa
Kantelu koskee Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän KymSoten riittämättömiä koronatoimia Vaalimaan raja-asemalla.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry tekee kantelun Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän KymSoten riittämättömistä koronatoimista Vaalimaan raja-asemalla eduskunnan oikeusasiamiehelle.

MaRa sanoo tiedotteessa, että KymSoten alimitoitetun resurssoinnin takia 800 EM-kisoissa käynyttä matkustajaa päästettiin Suomeen vapaasti.

MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi katsoo, että KymSoten ja muiden viranomaisten tiedossa oli, että kisoista palaaminen painottuu tiistaipäivään ja -iltaan 22. kesäkuuta, mutta tästä huolimatta ruuhka-aikana paikalla oli riittämätön määrä henkilökuntaa.

Lapin mukaan KymSoten laiminlyönnit käänsivät tartunnat kasvuun.

"Tämän takia Uudenmaan maakunnan ravintola- ja kokoontumisrajoitukset jäivät kireiksi ja osassa Varsinais-Suomen ja Päijät-Hämeen kuntia tapahtuma-alan rajoituksia kiristettiin. Nyt näyttää siltä, että myös muiden maakuntien ravintola- ja kokoontumisrajoituksia kiristetään. Toimialan yrityksille aiheutuvat myynnin menetykset ovat vähintään useita kymmeniä miljoonia euroja yksin Uudellamaalla", Lappi sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Vapaus ja vastuu kohtaavat

THL: Suomessa on raportoitu 612 uutta koronatartuntaa – Keski-Suomen sairaanhoitopiiri kiihtymisvaiheeseen

THL: Suomessa on raportoitu 267 uutta koronatartuntaa

Yhdessä selvitään