Kotimaa

Ihmiskaupan uhreja päätynyt avun piiriin enemmän kuin koskaan aikaisemmin – määrä yli kolminkertaistunut vuodesta 2017

Auttamisjärjestelmän lähes tuhannesta asiakkaasta mahdollisia ihmiskaupan uhreja on 770 ja 222 heidän alaikäisiä lapsiaan.
Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä on osa Maahanmuuttovirastoa ja toimii sisäministeriön alaisuudessa. LEHTIKUVA / Hand Out / Maahanmuuttovirasto

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän asiakasmäärä on korkeampi kuin koskaan aikaisemmin, kertoo Maahanmuuttovirasto.

Auttamisjärjestelmän lähes tuhannesta asiakkaasta mahdollisia ihmiskaupan uhreja on 770 ja 222 heidän alaikäisiä lapsiaan. Palveluiden piirissä olevien uhrien määrä on enemmän kuin kolminkertaistunut vuodesta 2017, jolloin asiakkaita oli 269.

Suomessa hyväksikäytetyt asiakkaat olivat joutuneet pakkotyöhön, seksiorjuuteen tai prostituutiolla hyväksikäyttämiseen viittaavaan tilanteeseen, pakkoavioliittoon tai hyväksikäytetyksi rikollisessa toiminnassa.

Lue lisää

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kumosi Suomelle antamansa langettavan päätöksen kuolleeksi lavastetun irakilaismiehen tapauksessa

Ulkomaalaisille kausityöntekijöille myönnetty yli 10 000 työlupaa

Aurinkorannikon ihmiskaupasta kertova kirja valmistui lapsuudenkodin vintillä Teuvalla

HS: Poliisin ihmiskauppatutkinnoissa on hälyttäviä puutteita - "syntyy sellainen laaja kuva, että viranomaiset eivät tunnista mitä ihmiskauppa on"