Kotimaa

THL: Suomessa on raportoitu 612 uutta koronatartuntaa – Keski-Suomen sairaanhoitopiiri kiihtymisvaiheeseen

Noin kaksi kolmesta on saanut ensimmäisen koronarokotteen
Koronarokotusten pop-up -piste Helsingin Vuosaaressa. THL:n mukaan on tärkeää, että myös nuoret ja nuoret aikuiset hakevat rokotuksen heti kun se on mahdollista. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suomessa on raportoitu 612 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 4 905 tartuntaa, mikä on 1 953 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 2 952.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on liki 89, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli hieman yli 53.

THL:n mukaan suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on lähes 157, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on lähes 132.

Myös Kainuussa uusien tartuntojen määrä on kasvussa. Siellä ilmaantuvuusluku on 111,5.

Uusien raportoitujen tartuntojen määrä on kasvanut viime viikkoina jyrkästi. Sairaanhoidon kuormitus ei kuitenkaan ole lähtenyt vastaavaan nousuun.

Sairaanhoitoa tarvitsee THL:n maanantaisten tietojen mukaan 53 ihmistä, joista 8 on tehohoidossa.

THL:n mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,6 miljoonaa ihmistä eli 65,1 prosenttia Suomen väestöstä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 31,6 prosenttia Suomen väestöstä, mikä tarkoittaa lähes 1,76 miljoonaa ihmistä.

Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä todettu lähes 103 900 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen. Asiasta päätti alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä tänään tiistaina.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan merkittävä osa tartunnoista on ollut lähtöisin kesän yksityisistä että julkisista tapahtumista, yökerhoista ja ravintoloista.

Kiihtymisvaiheessa ovat THL:n viimeisimpien tietojen mukaan myös Kymenlaakso, Päijät-Häme, Varsinais-Suomi, Pinkanmaa, Kainuu sekä osa Husin alueesta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) valmistelee päätöstä, joka laajentaisi kokoontumisrajoitukset koko Husin alueelle. Tällä hetkellä rajoitus koskee vain Espoota, Helsinkiä, Kauniaisia ja Vantaata.

Koko sairaanhoitopiiri siirtyi kiihtymisvaiheeseen viime viikolla.

Avin arvion mukaan päätös rajoituksien laajentamisesta julkaistaan huomenna keskiviikkona.

Juttua täydennetty klo 13.45

Lue lisää

Suomen viimeisetkin kokoontumisrajoitukset päättyvät – Etelä-Suomen avi kertoo, että Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei jatketa lokakuussa

Etelä-Suomen avi purkaa Uudenmaan kokoontumisrajoitukset lokakuussa

Näissä kunnissa vain noin puolet aikuisista on saanut ensimmäisen annoksen – asiantuntija näkee rokotuskielteisyyden juuret viime keväässä

Äänestä, mitä mieltä olet rokotelahjoista – Kainuussa kannustetaan piikille lahjakortein