Kotimaa

Potkonen väsähti mutta nyrkkeili itsensä jatkoon – ranskalaisvastustaja pettyi tuomioon pahoin

Potkonen myönsi, ettei ottelu mennyt täysin nappiin.
Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkonen voitti Tokion olympialaisissa naisten alle 60-kiloisten sarjassa avauskierroksella Ranskan Maiva Hamadouchen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkonen eteni Tokion olympialaisissa avauskierrokselta jatkoon alle 60-kiloisten sarjassa. Rion olympialaisissa pronssille yltänyt Potkonen voitti Ranskan Maiva Hamadouchen hajaäänituomiolla 3–1.

Voitto vie Potkosen 16 parhaan joukkoon. Hän kohtaa seuraavaksi Etelä-Korean Oh Yeon-jin, joka on sijoitettu toiseksi. Ottelu isketään Tokiossa perjantaina.

Potkonen tuli Hamadouche-otteluun terävästi ja hallitsi alkua. Ensimmäisessä erässä oli raju tempo. Toisessa erässä ranskalainen pääsi kamppailuun hyvin mukaan, ja Potkonen joutui puolustuskannalle sekä sitomaan.

Kolmannessa erässä Potkonen näytti hyvin väsyneeltä, mutta voitto tuli siitä huolimatta.

Fyysinen ja rajusti rymistellyt Hamadouche aiheutti etenkin vartaloiskuillaan vaikeuksia kokeneelle suomalaiselle.

"Toivottavasti pystyn nyt rentoutumaan ja ottelemaan omalla tasollani paremmin", kirjoittaville suomalaistoimittajille ottelun jälkeen hyvin lyhyesti puhunut Potkonen sanoi.

Potkonen myönsi, ettei ottelu mennyt täysin nappiin.

"Oli tiukka taistelu. Tein siitä itselleni liian raskaan. Lähdin puskemaan liikaa eteenpäin", hän sanoi haastattelupisteellä.

Maitohapot selvästi painoivat. Potkonen antoi haastattelut pomppien, ja nopeasti valmentaja Maarit Teuronen totesi, että heidän on mentävä maitohappojen takia.

Hamadouchelle tappio oli kova paikka, eikä hän sulattanut tuomareiden päätöksiä. Ranskalainen levitteli tuomion julistamisen jälkeen käsiään eikä säästellyt sanojaan haastattelualueella.

"Olen todella pettynyt. Kunnioitan olympialaisten arvoja, mutten mielestäni hävinnyt. Tämä on epäkunnioittavaa työtäni kohtaan", hän sanoi tulkin välityksellä.

Lue lisää

Merkittävä arkeologinen kohde kärsi peruuttamattomia vahinkoja Savukoskella Itä-Lapissa – "Väärin löydetty"

Poliisi vaatii miestä vangittavaksi Hämeenlinnan ampumistapauksesta – epäillään murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta

Alaikäinen poika puukotti tuntematonta miestä kadulla Helsingissä – poliisi epäilee tapon yrityksestä

Pienkoneen lasku epäonnistui Hyvinkäällä – turmassa kuoli lentäjä ja loukkaantui matkustaja