Kotimaa

Kalle Koljosen olympiaturnaus päättyi tappioon

Kalle Koljonen hävisi ottelun maailmanlistalla toisena olevalle Viktor Axelsenille.
Koljonen haastoi avauserässä tuomaripäätöksen kahdesti. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tanskan Viktor Axelsen oli odotetusti liian hankala vastustaja Suomen Kalle Koljoselle Tokion olympialaisten sulkapallossa. Koljonen hävisi maailmanlistalla toisena olevalle Axelsenille 9–21, 13–21.

Tappio päätti EM-pronssimitalisti Koljosen, 27, olympiaurakan, sillä vain voittaja eteni kolmen pelaajan lohkosta jatkoon.

Maailmanlistalla sijalla 70 oleva Koljonen kukisti avauskamppailussaan Itävallan Luka Wraberin, joten suomalaispelaajan saldo oli voitto ja tappio. Lohkon kakkossija oli odotettu tulos olympiadebytantilta.

Axelsen voitti molemmat ottelunsa, joten hän eteni lohkokärkenä jatkoon. Tanskalaistähti oli kukistanut Koljosen aiemmin tänä vuonna EM-välierissä, ja sävel oli sama keskiviikkona.

Tehokkaasti pelannut Axelsen hallitsi avauserää alusta loppuun. Koljonen sortui virheisiin ja putosi nopeasti itseään selvästi ulottuvamman Axelsenin kyydistä.

Koljonen haastoi avauserässä tuomaripäätöksen kahdesti, mutta molemmilla kerroilla ratkaisu säilyi. Ensimmäinen erä kesti vain 16 minuuttia.

Toisessa erässä Koljonen pystyi hetkittäin horjuttamaan Axelsenia, joka paukutti erän alkupuolella palloja leveäksi. Koljonen kävi 7–6-johdossa, mutta Axelsen sai pelin uomiinsa ja karkasi selvähköön erävoittoon.

Axelsen, 27, on yksi olympiasulkapallon suurista voittajasuosikeista. Hänen kaksinpelin meriittilistaansa kuuluvat muun muassa olympiapronssi 2016, maailmanmestaruus 2017 ja EM-kullat 2016 sekä 2018.

Koljonen jatkoi suomalaisten olympiaperinteitä sulkapallossa. Suomella on ollut aina vähintään yksi sulkapalloilija olympialaisissa siitä lähtien, kun laji tuli viralliseen kisaohjelmaan 1992.

Lue lisää

Isäntämaa rohmusi mitaleja uusista olympialajeista

Suomi jäi Tokiossa mitalitavoitteestaan

Suomen olympiajoukkueen kisapastori Leena Huovinen on kokenut elämässään paljon – eräs musertava hetki pysäytti hänet ajattelemaan, mistä hän todella saa lohtua

Valkovenäläinen pikajuoksija Tsimanouskaja kertoo olevansa onnellinen siitä, että on turvallisesti Puolassa