Kotimaa

Naamioituneet ryövärit saivat saaliikseen jo toisen bensa-aseman maksuautomaatin – tekijät jäivät valvontakameran kuviin

Poliisi epäilee Virolahden ja Miehikkälän teoista samoja tekijöitä kuin aiemmin tällä viikolla Janakkalassa Kanta-Hämeessä.
Poliisi julkaisi valvontakameran kuvia Janakkalan keskiviikkoisen automaattivarkauden tekijöistä. LEHTIKUVA / Handout / Hämeen poliisi

Kymenlaakson Virolahdella varastettiin Virojoen ABC-tankkausaseman maksuautomaatti torstaina aamuyöllä, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi.

Maksuautomaatti kuljetettiin pois mustalla henkilöautolla. Anastettua omaisuutta ei ole saatu takaisin.

Lisäksi naapurikunnassa Miehikkälässä yritettiin samana yönä varastaa ABC-tankkauspisteen maksuautomaatti, poliisi kertoo. Teko kuitenkin keskeytyi ja tekijät poistuivat paikalta. Miehikkälässä tekijät liikkuivat poliisin mukaan tummalla henkilöautolla.

Rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola kertoo STT:lle, että poliisi epäilee Virolahden ja Miehikkälän teoista samoja tekijöitä kuin aiemmin tällä viikolla Janakkalassa Kanta-Hämeessä. Tekijöiden henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa.

Hämeen poliisi tiedotti eilen, että naamioitunut kolmikko varasti ABC-tankkausaseman maksuautomaatin Janakkalan Tervakoskella keskiviikkona aamuyöllä. Poliisi julkaisi myös valvontakameran kuvia Janakkalan automaattivarkauden tekijöistä. Janakkalassa tekijät saivat saaliiksi vähäisen summan rahaa.

Virolahdella varastetun omaisuuden määrä ei ole vielä selvillä.

"Vielä ei ole tiedossa, minkä verran siellä (automaatissa) on ollut käteistä rahaa", Rahkola sanoo.

Automaattivarkaat ovat tallentuneet valvontakameran kuviin myös Kymenlaaksossa. Kaakkois-Suomen poliisi ei ole toistaiseksi julkaissut kuvia tekijöistä.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii Virolahden ja Miehikkälän tapahtumia tässä vaiheessa törkeänä varkautena ja törkeän varkauden yrityksenä. Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja teoista sähköpostilla osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 414 500.

Lue lisää

Poliisiin rahoitus jää ilman lisäyksiä 30 miljoonaa euroa vajaaksi – harva-alueiden näkyvyys on luvattu turvata

Yle uutiset: Katalysaattorivarkaat kiertävät Varsinais-Suomessa tiettyjä paikkoja – Turussa kiinnostaa Jyrkkälä ja Salossa Meriniitty

Miksi poliisi epäilee metsästäjää törkeästä metsästysrikoksesta, kun tämä suojelee koiraansa ampumalla hyökkäävän suden?

Poliisihallitus varoittaa tuntuvista henkilöstöleikkauksista, jos poliisille ei löydy lisää rahaa