Kotimaa

THL: Suomessa todettu 976 uutta koronatartuntaa, kyseessä kahden päivän tartuntaluvut

THL:llä oli eilen ongelmia uusien koronatapausten raportoinnissa.
Kaikkiaan Suomessa on todettu yli 133600 koronatartuntaa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Suomessa on todettu 976 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Luku on tavanomaista suurempi, sillä mukana on myös eilen raportoimatta jääneet tartunnat.

THL:llä oli eilen ongelmia uusien koronatapausten raportoinnissa, ja etukäteen kerrottiin tietojen täydentyvän tänään. Kyseessä oli samanlainen tilanne kuin viime viikonloppuna, jolloin THL:n järjestelmän laskenta-ajo oli myöhästynyt. Myös silloin lauantain tartuntojen määrä oli virheellisen pieni ja sunnuntain tartuntaluku tavanomaista suurempi.

Kahden viikon aikaiset tartunnat jatkavat yhä laskuaan. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 445 tartuntaa, mikä on 1 139 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös koronaviruksen ilmaantuvuus on valtakunnallisesti laskussa. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu reilut 134 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, kun edellisten kahden viikon aikana luku oli lähes 155.

Ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) ja Vaasan sairaanhoitopiirissä. Husin alueella ilmaantuvuusluku on noin 218 ja Vaasan sairaanhoitopiirissä noin 206. Ahvenanmaalla ilmaantuvuus on pienintä, noin 13 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

THL:n mukaan koronarokotteen toisen annoksen on Suomessa saanut nyt 63,9 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 82,8 prosenttia.

Toisen rokoteannoksen on tähän mennessä saanut yli 3,1 miljoonaa ihmistä. Määrä kasvoi eilisestä noin 29 000:lla.

Ensimmäisen annoksen saaneita on lähes 4,05 miljoonaa. Ensimmäisiä annoksia annettiin vuorokaudessa noin 4 600.

Lue lisää

THL: Suomessa on todettu 391 uutta koronavirustartuntaa – toisen annoksen saanut 66 prosenttia rokotettavista

THL: Suomessa on todettu 490 uutta koronatartuntaa

THL: Suomessa on raportoitu 632 uutta koronatartuntaa – sairaalahoidossa olevien määrä laskenut

THL: Suomessa on todettu 570 uutta koronatartuntaa – valtakunnallinen ilmaantuvuus laskussa