Kotimaa

Äänestä, mitä mieltä olet rokotelahjoista – Kainuussa kannustetaan piikille lahjakortein

Alueen pandemiapäällikkö kehuu yrittäjien aloitteellisuutta.
Sanne Katainen
Suomessa ensimmäisen annoksen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä on saanut 83,5 prosenttia ja toisen annoksen 67,7 prosenttia.

Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kehuu Kainuun soten tiedotteessa alueen yrityksiä aktiivisuudesta. Ne ovat osallistuneet paitsi tiedotukseen aiheesta että järjestäneet matalan kynnyksen rokotemahdollisuuksia.

Viimeisimpänä tempauksena osa yrityksistä on alkanut palkita rokotuksen ottaneita ihmisiä. Kajaanin yrittäjät ja kaupunkikeskustayhdistys ilmoittivat tarjoavansa perjantaina 24.9. Raatihuoneen rokotuspisteen asiakkaille kahvilakupongin.

Kuponkien myönteinen vastaanotto poiki lisää tempauksia. Kuhmon Osuuspankki lahjoittaa ensimmäisen rokotuksen ottajille 20 euron lahjakortin, jota voi käyttää esimerkiksi pizzeriassa tai polttoaineostoksilla.

Osuuspankki perustelee päätöstään sillä, että kaupungin alle 40-vuotiaiden rokotusosuus on vielä alle 70 prosenttia.

"Haluamme tällä kannustaa kaikkia ottamaan koronarokotukset", Kuhmon Osuuspankin toimitusjohtaja Martti Pulkkinen kertoo.

Kampanjaan on varattu 1 000 rokoteannosta.

Toinen rokotusannos puuttuu Kainuussa noin 7 000 rokotusikäiseltä.

Lue lisää

Korona pakotti meidät kyseenalaistamaan elämän itsestäänselvyyksiä — uskaltaako jo nyt avata ovia muulle maailmalle?

Venäjällä ensi kertaa yli tuhat koronakuolemaa vuorokaudessa

"Korona-aika oli työpaikkojen luottamuskoulu" – enää paluuta vanhaan läsnätyöruljanssiin ei ole, EK ja Yrittäjät arvioivat etätyön jatkoja

KoneAgriasta syytä iloon