Kotimaa

Etelä-Suomen avi purkaa Uudenmaan kokoontumisrajoitukset lokakuussa

Kunnat ja avi voivat edelleen määrätä kokoontumisrajoituksia tarvittaessa omille alueilleen, ja ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät siis syyskuun loppuun, sillä millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät siis syyskuun loppuun, sillä millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa avin määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole välttämätöntä jatkaa alueella enää lokakuussa. Vastaavaan arvioon päätyi myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.

Kunnat ja avi voivat edelleen määrätä kokoontumisrajoituksia tarvittaessa omille alueilleen.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Asiakkailla tulee yhä olla mahdollisuus käsien pesemiseen sekä riittävän etäisyyden pitämiseen.

Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Lue lisää

Hallituslähteet STT:lle: Puolueet yksimielisiä siitä, että ravintolarajoituksia olisi syytä jatkaa myös lokakuun jälkeen

Venäjällä raportoidaan ennätysmäärä koronakuolemia päivä toisensa jälkeen – asiantuntijoiden mukaan epäluulo venäläisrokotetta kohtaan on yksi syy synkälle tilanteelle

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä laskenut maanantaista, uusia tartuntoja 739

Koronapandemian aiheuttama hoitovelka huolettaa enemmistöä suomalaisista – samoin terveysalan ammattilaisten jaksaminen, kertoo kysely