Kotimaa

Suomen viimeisetkin kokoontumisrajoitukset päättyvät – Etelä-Suomen avi kertoo, että Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei jatketa lokakuussa

Nykyinen kokoontumisrajoituspäätös on voimassa 30.9. asti.
Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät siis syyskuun loppuun, sillä millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät siis syyskuun loppuun, sillä millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa avin määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole välttämätöntä jatkaa alueella enää lokakuussa. Samanlaiseen arvioon päätyi myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.

Nykyinen kokoontumisrajoituspäätös on voimassa 30.9. asti.

Kunnat ja avi voivat edelleen määrätä kokoontumisrajoituksia tarvittaessa omille alueilleen, jos tartuntatilanne heikkenee.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Asiakkailla tulee yhä olla mahdollisuus käsien pesemiseen sekä riittävän etäisyyden pitämiseen.

Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Helsingin ja Vaasan kaupungit kertovat koronarokotteen kolmansien annosten antamisen etenemisestä.

Helsingissä kolmas annos tullaan antamaan nyt niille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen annoksen kuuden viikon aikavälillä vähintään kuusi kuukautta sitten. Helsingissä nyt rokotettavaan ryhmään kuuluu 85 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia.

Vaasassa kolmas annos voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille voimakkaasti immuunipuutteisille ihmisille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Suomessa on raportoitu 510 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5  777 tartuntaa, mikä on 2  105 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa lähes 139  000.

Lue lisää

Presidentti Niinistö tapaa Viron uuden presidentin tänään

VR ja HSL luopuvat tänään maskipakosta – maskin käyttöä suositellaan edelleen

Suomessa 1 732 uutta koronatartuntaa – sairaalassa olevien määrä nousi viikonloppuna 215 potilaaseen

Ukrainassa ennätysmäärä koronaan liittyviä kuolemia sekä tartuntoja