Kotimaa

Kokoomuksen Orpo perää työperäisen maahanmuuton helpottamista Ylen haastattelussa

Oppositiopuolue kokoomus haluaa helpottaa työperäistä maahanmuuttoa.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ylen haastattelema puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että Suomen työvoimapulaa ei pystytä ratkaisemaan ilman työperäistä maahanmuuttoa.

"Ikääntyvä Suomi tarvitsee tekijöitä myös muualta."

Kokoomus haluaa vähentää työperäisen maahanmuuton byrokratiaa ja varmistaa, että työlupien käsittelyssä on riittävästi väkeä. Lisäksi puolue poistaisi ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan.

Orpo tuo niin ikään esille, että työperäisen maahanmuuton asiat pitäisi keskittää sen sijaan, että niitä käsitellään hajautetusti eri ministeriöissä.

Suomen talouskasvu on tällä hetkellä nopeaa ja myös työllisyystilanne on parantunut.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi aiemmin viikolla, että avoinna oli elokuussa kaikkiaan yli 155  000 työpaikkaa, mikä oli lähes 57  000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömien työnhakijoiden määrä laski vuodessa lähes 50  000:lla. Työttömiä työnhakijoita oli elokuussa noin 280  000.

Orpo pitää myönteisen kehityksen syynä yleistä talouden myötätuulta ja keskuspankkien avokätistä rahapolitiikkaa, ei hallituksen työllisyystoimia.

Lue lisää

HS-gallup: Oppositiopuolue kokoomus on yhä suosituin puolue, asetelmat lähes ennallaan

MT-gallup: Lähes 27 prosenttia suomalaisista tahtoisi Sanna Marinin myös seuraavan hallituksen pääministeriksi, mutta vielä useampi miettii yhä kantaansa

Punamultaa tarjolla myös oppositioon

Jyrki Katainen ei lähde kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi – "Minulla ei ole palavaa halua tulla valituksi"