Kotimaa

Korona koetteli Snellmanin työyhteisöä Pietarsaaressa – "Ajoittain satakunta työpistettä oli tyhjillään"

Lihanjalostaja Snellmanin toimitusjohtaja avaa tapahtumien kulkua avoimessa kirjeessään.
Esko Keski-Vähälä
Perheyritys Snellman kamppaili koronviruksen kourissa elokuun lopussa. Toimitusjohtaja Roland Snellman kiittää työyhteisöä kriisistä selviämisestä.

Elokuun lopussa Snellmanin Pietarsaaren-toimipistettä koetteli useiden positiivisten koronavirustartuntojen, altistumisten ja karanteenien suma, kertoi toimitusjohtaja Roland Snellman avoimessa kirjeessään perjantaina.

"Tapahtumien vyöry oli nopeaa, osin ennalta-arvaamatonta ja käsittämättömän haastavaa. Ajoittain satakunta työpistettä oli Kuusisaaressa tyhjillään."

Snellman kuvailee olevansa nyt helpottunut, ylpeä ja kiitollinen.

"Viime viikkoina perheyrityksemme kriiseihin varautumista ja reagointikykyä on koeteltu. Horjahdimme, mutta emme kaatuneet. Olemme käyneet myrskyn läpi yhdessä ja haluan antaa suurimman kiitokseni osaavalla ja sitoutuneelle henkilökunnalle. Olette jälleen kerran venyneet äärimmillenne."

Snellman kiittää myös tuottajiaan ja asiakkaitaan, jotka ovat olleet ymmärtäväisiä yritystä kohtaan vaikeina viikkoina.

"Suomalainen elintarvikeketju on vain yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki, ja Atrialla ja HK:lla työskentelevien ystäviemme solidaarisuus vaikeuksiemme keskellä lämmittää sydäntäni pitkään", Snellman kirjoittaa.

Snellman muistuttaa, että koronatilanne Pohjanmaalla on edelleen vakava.

"Yhteistyössä Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviranomaisten kanssa olemme avoimesti ja tehokkaasti toimineet tilanteen helpottamiseksi ja kantaneet kortemme kekoon rokotuskattavuuden ja -tahdin nostamiseksi alueellamme."

Lue lisää

Näin poikkeusajan seuraukset näkyvät liikenteessä: Yksityisautojen määrä on kasvanut, joukkoliikenne yhä vaikeuksissa

Varsinais-Suomessa ei välitöntä tarvetta uusille koronarajoituksille, Keski-Pohjanmaalla koronatilanne jatkuu vakavana – "Olen edelleen kohtuullisen huolissani"

THL: Suomessa raportoitu 312 uutta koronatartuntaa

Lomautettuja työntekijöitä oli syyskuussa enää noin neljännes vuodentakaiseen verrattuna