Kotimaa

THL: Sairaalahoidossa 180 koronapotilasta – Suomessa raportoitu neljästä koronakuolemasta perjantain jälkeen

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista yhdeksällä ihmisellä.
Tänään THL kertoi 1618 uudesta koronavirustartunnasta. Luvussa on mukana usean päivän tartuntoja. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Suomessa on sairaalahoidossa 180 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Heistä tehohoidossa on 29.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista yhdeksällä ihmisellä, ja tehohoidossa on yksi ihminen enemmän kuin perjantaina.

Perjantain jälkeen on raportoitu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 1  100.

Tänään THL kertoi 1  618 uudesta koronavirustartunnasta. THL ei enää kerro uusista koronatartunnoista viikonloppuisin, joten luvussa on mukana usean päivän tartuntoja.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7  476 tartuntaa, mikä on 1  706 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 147  000.

Ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä kahdelta viikolta sataatuhatta asukasta kohti on nyt Suomessa 135, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 104.

Alueellisesti korkein ilmaantuvuusluku on Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa se on 232. Toiseksi korkein ilmaantuvuus on Satakunnan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 212. Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

Toisen koronavirusrokotuksen on Suomessa saanut 73,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Toisen rokoteannoksen on saanut noin 3,6 miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen koronavirusrokotuksen on saanut 84,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen annoksen saaneita on noin 4,13 miljoonaa.

Lue lisää

Latviassa raportoitiin ennätyksellinen määrä koronakuolemia vuorokauden aikana

Valtiontalouden tarkastusvirasto: Nopeus peittosi harkinnan ensimmäisten koronatukien jakamisessa yrityksille

Yle uutiset: Yhdentoista varsinaissuomalaisen kunnan koronarokotuskattavuus noussut yli 80 prosentin

Hallituslähteet STT:lle: Puolueet yksimielisiä siitä, että ravintolarajoituksia olisi syytä jatkaa myös lokakuun jälkeen