Kotimaa

Pukki maalasi Huuhkajat tärkeään voittoon ja itsensä maajoukkuemaalikärkeen – Kazakstan nurin 2–0

Teemu Pukki nosti itsensä samalla maalitilaston kärkeen miesten maajoukkuehistoriassa.
Teemu Pukki iskee pallon verkkoon Kazakstanin maalivahdin Igor Shatskijn ohi. Lehtikuva/AFP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue piti elossa unelmansa MM-lopputurnaukseen pääsystä, kun Kazakstan kaatui vierasottelussa 2–0. Suomen osumat tärkeässä voitossa iski Teemu Pukki, joka nosti maalisaldonsa A-maajoukkueessa 33:een ja itsensä samalla maalitilaston kärkeen miesten maajoukkuehistoriassa. Jari Litmanen ylsi urallaan 32 maaliin.

Tarkkailevan alun jälkeen ote pelissä siirtyi Suomelle, ja avauspuoliajan loppu oli vieraiden näytöstä. Pukki teki vapauttavan avausosuman jakson lopulla, ja illan toisensa hän teki toisen puoliajan alkuminuuteilla. Kazakstan ei pelissä juuri Suomen maalia uhannut.

Voitto nosti Suomen kahdeksaan pisteeseen, kun jäljellä ovat vielä marraskuun pelit Bosnia-Hertsegovinaa ja lohkokärki-Ranskaa vastaan. Kahdeksassa pisteessä on myös Ukraina, joka pelaa tänään kello 21.45 alkavassa ottelussa kotonaan Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Bosnia-Hertsegovinalla on kuusi pistettä ennen illan ottelua.

Lohkon voittaja etenee suoraan MM-lopputurnaukseen. Lohkokakkonen jatkaa jatkokarsintaan.

Lue lisää

Voi minkä teit Messi! – Maailman paras jalkapalloilija valitsi helpoimman ja turvallisimman vaihtoehdon

Suomi ei selviytynyt miesten EM-jalkapallon jatkopeleihin – jännitystä riitti alkulohkojen päätöspäivän loppuvaiheisiin

Belgia puhalsi Huuhkajien EM-jatkohaaveen todennäköisesti sammuksiin

Video: Näin Bubi-huuhkaja harhautti Belgiaa vuonna 2007 – Huuhkajat kohtaavat tänään joukkueen uudelleen historiansa tärkeimmässä pelissä