Kotimaa

Viking Line ottaa käyttöön lisämaksut polttoaineiden kallistumisen vuoksi

Lisämaksu on 3,80 euroa edestakaisilla matkoilla Helsingistä tai Turusta Tukholmaan. Edestakaisella matkalla Helsingistä Tallinnaan lisämaksu on 1,80 euroa.
LEHTIKUVA / Vesa-Matti Väärä
Varustamoyhtiö Viking Line kertoo ottavansa käyttöön marraskuun alusta alkaen polttoainelisämaksun kaikilla reittimatkoilla ja risteilyillä.

Varustamoyhtiö Viking Line kertooottavansa käyttöön marraskuun alusta alkaen polttoainelisämaksun kaikilla reittimatkoilla ja risteilyillä. Ilman lisämaksua ostetut liput ovat voimassa vanhaan hintaan.

Lisämaksu on 3,80 euroa edestakaisilla matkoilla Helsingistä tai Turusta Tukholmaan. Edestakaisella matkalla Helsingistä Tallinnaan lisämaksu on 1,80 euroa.

"Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän. Helpotusta tähän ei ole näköpiirissä", perustelee Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander tiedotteessa.

Hän huomauttaa myös, että yhtiön talous on pandemiakurimuksen vuoksi erittäin rasittunut.

"Lisäkustannuksia emme enää pysty kaikkien muiden lisäkulujen ohella kantamaan."

Lue lisää

Yle uutiset: Kohonneet sähkö- ja polttoainekustannukset lisäävät diakonia-avun tarvetta Hämeenlinnassa – vähävarainen ei pärjää, vaikka olisi työpaikka

"Veloitus toteutuneen tankkauksen mukaan" – Miksi bensapumpulla pitää valita 10, 20, 40 tai 60 euroa, vaikka maksu voi lopulta olla mikä vain summa?

Viking Linen matkustajamäärät kasvoivat viidenneksellä edellisvuodesta

Söin täällä: Laivojen joulubuffissa on eroa, mutta laatikoista ja kinkusta ei tingitä ja ruotsalaisille pitää olla lihapullia ja janssoninkiusausta joulunakin