Kotimaa

THL: Ensimmäisiä koronarokotteita annettu entistä enemmän

Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut nyt 78 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Ensimmäisiä koronarokotteita on annettu aiempaa enemmän, toisia rokoteannoksia taas vähemmän, kertoo THL.

Viime ja sitä edellisellä viikolla on annettu enemmän ensimmäisiä koronarokoteannoksia kuin kolmella edeltävällä viikolla, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtava asiantuntija Mia Kontio. Toisia annoksia on viime viikkoina annettu vähenevässä määrin.

Kontio kertoi tiedotustilaisuudessa, että Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut nyt 78 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Suomessa on annettu yhteensä yli 8 miljoonaa rokoteannosta.

THL:n ylilääkäri Otto Helve painottaa, että 80 prosentin rokotuskattavuusrajan saavuttaminen ei missään nimessä tarkoita sitä, että rokotuskattavuus olisi riittävä. Tässä tilanteessa toivotaan, että kaikki joilla on mahdollisuus, hankkisivat rokotteen, Helve sanoi.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoi, että varsinkin erikoissairaanhoidon osastoilla kuormitus on kääntynyt hieman laskuun. Viime viikolla tehohoitoon tuli 22 uutta potilasta, 7 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Uusi ilmiö on se, että koronapotilaita on teho-osastoilla nyt koko ajan. Tähän on ryhdyttävä varautumaan, sanoi Voipio-Pulkki.

Lue lisää

Yle uutiset: Siun sote: "Toisen ja kolmannen koronarokotteen välin oltava vähintään puoli vuotta"

Hollannissa poliisi ampui varoituslaukauksia koronarajoituksia vastustaneen mielenosoituksen muututtua mellakaksi – poliisi kertoo haavoittuneista

Marin: 80 prosentin rokotuskattavuus ei riitä, se pitää nostaa yli 90 prosentin

THL: Toisen rokoteannoksen kattavuus hipoo 80 prosentin rajaa