LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Kotimaa

Varkaudessa kerrostalossa tapahtui räjähdys ja tulipalo – useita ihmisiä pelastettiin kerrostalosta nostolavalla

Räjähdyksen syystä ei ole vielä tietoa.
Pelastuslaitokselta kerrotaan, että räjähdys tapahtui asunnon sisällä. LEHTIKUVA / HANDOUT

Varkauden keskustassa Kauppakadulla sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui myöhään sunnuntaina räjähdys ja siitä seurannut huoneistopalo, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että räjähdys tapahtui asunnon sisällä. Päivystävä palomestari ei kommentoinut STT:lle sitä, mikä asunnossa mahdollisesti räjähti tai mikä räjähdyksen aiheutti.

Vielä ei ole myöskään saatu vahvistusta mahdollisista kuolonuhreista tai siitä, oliko asunnossa ketään sisällä tapahtumahetkellä. Poliisi selvittää tapahtunutta.

"Tässä vaiheessa en ota kantaa siihen asiaan, meillä on vielä tutkinta ja raivaus käynnissä", kertoi päivystävä palomestari Timo Nyholm varhain maanantain vastaisena yönä.

Tapahtumien keskipisteessä ollut huoneisto tuhoutui palomestarin mukaan täysin. Räjähdyksen voimasta kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas.

Kerrostalosta pelastettiin kolme ihmistä nostolavalla ja yksi ihminen pakohupulla. Rakennuksesta pelastetut neljä ihmistä vietiin sairaalahoitoon savualtistumisen vuoksi. Kukaan ei ollut vakavasti loukkaantunut. Kaikkiaan kerrostalossa oli yli 10 ihmistä, joista loput pääsivät rakennuksesta ulos omin toimin. Asukkaille on järjestetty tilapäismajoitus.

Sammutus- ja pelastustöihin osallistui 11 pelastustoimen yksikköä sekä 5 ensihoidon yksikköä. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä Varkaudesta, Pieksämäeltä, Joroisista sekä Leppävirralta.

Tulipalosta ei ollut vaaraa tai savuhaittaa ympäristölle. Kauppakatu on avoinna liikenteelle, mutta kerrostalon sisäpiha on poliisin eristämä. Varsinaisissa sammutustöissä kului pari tuntia.

Lue lisää

Yle uutiset: Eläinsuoja tuhoutui tulipalossa Kihniössä – vuohia ehdittiin pelastaa, mutta osa eläimistä jäi palon vangiksi

Metsä Groupin Rengon sahalla pieni tulipalo

Etelä-Afrikan parlamenttirakennus syttyi uudelleen tuleen

Farmi Suomi -ohjelmasta tuttu maalaistalo paloi poroksi