LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Kotimaa

Kemianteollisuus aloittaa tänään syksyn työmarkkinakierroksen Teollisuusliiton kanssa

Nykyiset sopimukset umpeutuvat joulukuun lopussa.
Kemian alan työnantajia edustava Kemianteollisuus aloittaa syksyn työmarkkinaneuvottelut tänään Teollisuusliiton kanssa. Kuvassa Kemianteollisuuden johtaja Minna Etu-Seppälä (oik.) ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (vas.). LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Kemian alan työnantajia edustava Kemianteollisuus aloittaa syksyn työmarkkinaneuvottelut tänään Teollisuusliiton kanssa. Neuvottelut koskevat kemian perusteollisuuden, muoviteollisuuden ja kemian tuoteteollisuuden sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden työehtosopimuksia.

Keskiviikkona Kemianteollisuus aloittaa neuvottelut kemian alan toimihenkilöiden työehtosopimuksista Ammattiliitto Pron kanssa.

Nykyiset sopimukset umpeutuvat joulukuun lopussa.

Ylempiä toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus päättyy tammikuun lopussa ja neuvottelut siitä alkavat Kemianteollisuuden mukaan myöhemmin loppuvuonna.

Kemianteollisuus on yksi Suomen keskeisistä vientialoista Metsä- ja Teknologiateollisuuden ohella. Sen mielestä on tärkeää, että kansainväliselle kilpailulle alttiit vientialat määrittävät tälläkin kierroksella palkankorotusten enimmäistason.

Lue lisää

Lakko alkoi Siklaelementin tehtailla – kolme muuta puunjalostusyritystä hakee neuvotteluratkaisua

UPM toivoo Paperiliiton neuvotteluihin samaa mallia, millä sopimukset syntyivät yhtiön vaneri- ja sahatoimialoille – Hollménin mukaan kompromissitarve ymmärretään yhtiössäkin

Keitele Groupin ja Teollisuusliiton tes-neuvottelu jatkuu sunnuntaina

Teollisuusliitto sinetöi työehtosopimuksen Metsä Groupin kanssa