Kotimaa

KKV ottaa Pohjola Sairaalan myynnin Pihlajalinnalle jatkosyyniin

KKV esti viime vuonna Mehiläisen aikeet ostaa Pihlajalinna.
Pihlajalinna kertoi heinäkuussa aikovansa ostaa Pohjola Sairaalan koko osakekannan. Lehtikuva / Kalle Parkkinen

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ottaa jatkokäsittelyyn terveyspalveluyhtiö Pihlajalinnan suunnitelmat ostaa Pohjola Sairaalan. Pihlajalinna kertoi heinäkuussa aikovansa ostaa Pohjola Sairaalan koko osakekannan Pohjola Vakuutukselta.

Virallinen yrityskauppailmoitus annettiin syyskuun lopulla. KKV päätti tiistaina päätöksen aloittaa asiassa toisen vaiheen käsittelyn.

Pihlajalinna arvioi nyt, että kauppa voi toteutua aikaisintaan tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Pohjola Sairaala on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju, joka toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla. Sen palveluksessa työskenteli viime vuonna noin 270 työntekijää.

KKV torppasi viime vuonna Mehiläisen aikeet ostaa Pihlajalinna, koska arvioi, että se vähentäisi merkittävästi kilpailua terveyspalveluiden markkinoilla.

Lue lisää

Moottorikelkkakannan kasvu lisää myös onnettomuuksia – vakuutusyhtiö neuvoo, miten kelkkailusta voi tehdä turvallista ja kertoo, millaisia vahinkoja edes vapaaehtoinen vakuutus ei korvaa

Kuluttajista kerättävä tieto puhutti KKV-päivässä: Vedätetäänkö kuluttajaa datataloudessa?

KKV varoittaa: Sähköyhtiö Fi-Nergy Voiman entiset asiakkaat saaneet aiheettomia perintäkirjeitä

Mehiläinen ja Pihlajalinna kiistävät Tehyn syytteet palkkakartellista