Kotimaa

Saarikko kertoo pahoitelleensa pääministerille eilisiä sanavalintojaan taksonomia-kiistassa

Saarikko sanoi eilen toimittajille, että pääministeri ei onnistunut taksonomia-asian hoidossa.
Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoo pahoitelleensa pääministerille eilistä sanavalintaansa hallituksen eripurasta EU:n taksonomia-kysymyksessä. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoo pahoitelleensa pääministeri Sanna Marinille (sd.) eilistä sanavalintaansa hallituksen eripurasta EU:n taksonomia-kysymyksessä. Saarikko sanoi eilen toimittajille, että pääministeri ei tässä kokonaisuudessa onnistunut, vaan hallitus on nyt eripurainen.

"Vilpittömästi tätä pääministerille pahoittelin, koska sanavalintani oli epäonnistunut, se oli huono", Saarikko kertoi toimittajille tänään eduskunnassa ennen keskustan ryhmäkokousta.

Saarikon mukaan taksomia-asia ei tietenkään ollut helppo hallitukselle, eikä lopputulos silloin ole koskaan hyvä, jos hallitus ei saavuta yksimielisyyttä.

Oleellista Saarikon mukaan kuitenkin on, että Suomi äänestää Ruotsin lailla vastaan EU:n taksonomia-asetukseen liittyvää säädösehdotusta.

Hallitus ei ollut asiassa yksimielinen, koska vihreät ja vasemmistoliitto äänestivät sitä vastaan.

Taksonomialla eli kestävien rahoitustuotteiden määritelmällä EU pyrkii ohjaamaan sijoituksia tulevaisuudessa niin, että ne tukisivat ilmaston ja ympäristön kannalta kestäviä hankkeita.

Lue lisää

Uskon vai tiedon varassa?

Nato on puolustusliitto, ei politiikkaratkaisu

EU:n ei kannata enää heikentää itseään

Metsät ja metsävalta pidettävä Suomessa