LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Kotimaa

IS: Olympiakomitean ex-puheenjohtaja Tapani Ilkka kuoli 80-vuotiaana

Ilkka toimi urheilujärjestöissä yli 40 vuoden ajan.
Tapani Ilkka oli suomalaisen urheilun voimahahmo, joka toimi urheilujärjestöissä yli 40 vuoden ajan. LEHTIKUVA / VILLE MYLLYNEN

Olympiakomitean entinen puheenjohtaja Tapani Ilkka on kuollut 80-vuotiaana. Kuolemasta kertoi Ilta-Sanomat. Asia vahvistettiin lehdelle Ilkan lähipiiristä.

Ilkka sai lokakuussa vakavan sairauskohtauksen ja joutui sairaalahoitoon. IS:n tietojen mukaan Ilkka sai tuolloin aivoinfarktin.

Ilkka oli suomalaisen urheilun voimahahmo, joka toimi urheilujärjestöissä yli 40 vuoden ajan. Olympiakomitean puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 1988, ja luottamustoimi piti hänet olympiaurheilun ytimessä vuoteen 2004. Yleisurheilun lajiliiton Urheiluliiton puheenjohtaja Ilkka oli 1983–1990. Hän työskenteli Vierumäellä Suomen urheiluopiston rehtorina 1976–2006.

Viime tammikuussa Ilkka sai elämänura-palkinnon Urheilugaalassa.

Lue lisää

Menestyksestä on otettava opiksi

Olympiakomitean Vapaavuori: "Urheilijat ovat koko ajan aktiivisempia ottamaan kantaa, ja se on hyvä asia"

Vuoden vapaaehtoiset saavat tunnustusta: Kaikenkattavaa toimintaa urheiluseurassa ja mielenterveystyötä kriisikeskuksessa

Olympiakomitean uutta puheenjohtajaa odottaa niukkuuden ajat ja karsinta – ministeri muistuttaa, ettei valtion tuki jatku loputtomasti: "Mikä on kaikkein tärkeintä?"