Kotimaa

Oulussa suositellaan maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa

Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto on kieltänyt yli 50 hengen tilaisuudet sisätiloissa 26.11.–25.12.
Jaana Kankaanpää
Oulun kaupungin johtoryhmä suositti maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa, kuten ostoskeskuksissa ja kaupoissa.

Oulussa on otettu käyttöön maskisuositus julkisissa sisätiloissa, Oulun kaupunki tiedottaa.

Oulun kaupungin johtoryhmä teki päätöksen Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti. Maskia suositellaan käytettäväksi muun muassa kaupoissa, ostoskeskuksissa ja kirjastoissa. Suositus ei koske kouluja tai työpaikkoja, jotka eivät ole julkisia tiloja.

Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirasto on kieltänyt yli 50 hengen tilaisuudet sisätiloissa 26.11.–25.12. Yli 50 hengen tilaisuuden saa järjestää, jos edellyttää osallistujilta koronapassia.

Viimeisen kahden viikon aikana alueella on kirjattu 1 740 uutta koronatapausta. Niitä edeltäneiden kahden viikon luku oli 1 043.

Koronan ilmaantuvuusluku Pohjois-Pohjanmaalla on 422,8 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeksi kuluneen kahden viikon ajalta. Aiemman kahden viikon jakson ilmaantuvuusluku oli 253,46.

Alueella on annettu ensimmäinen koronarokote 84,6 prosentille yli 12-vuotiaista. Toisen rokotuksen on saanut 77,2 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoispohjanmaalaisista.

Lue lisää

Sanna Marin lähti yökerhoon vastoin koronaohjeita – kommentoi nyt kohua: "Minun olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa"

Pääministeri Marin IS:lle ja MTV:lle: En tiennyt koronaohjeistuksesta

THL: Suomessa raportoitu 1 296 uutta koronatartuntaa – sairaalahoidossa 309 ja tehohoidossa 60 potilasta

Ympäristöministeri Emma Karin koronatestin tulos oli negatiivinen