Kotimaa

Linnan juhlia ei järjestetä heikentyneen koronatilanteen takia: "Valitettavasti laki jättää aukon"

Kanslian mukaan juhlavierailta ei voitaisi lainsäädännön nojalla vaatia ja tarkastaa koronapassia.
Presidentin kanslian mukaan kaikki tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut saavat kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlia ei järjestetä huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Asiasta kertoo tasavallan presidentin kanslia. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

Kanslian mukaan juhlavierailta ei voitaisi lainsäädännön nojalla vaatia ja tarkastaa koronapassia.

"Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on", tiedotteessa sanotaan.

Kanslian tiedotteen mukaan kaikki tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut saavat kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle.

"Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta", tiedotteessa kerrotaan.

Viime viikolla kansliasta ehdittiin ilmoittaa, että itsenäisyyspäivää juhlittaisiin Presidentinlinnassa tänäkin vuonna erityisjärjestelyin ja tavallista pienimuotoisemmin. Juhlassa oli tarkoitus tänä vuonna muistaa ja kunnioittaa terveydenhuollon työntekijöitä.

Lähes koko vierasjoukon oli määrä olla ensikertalaisia. Vieraslistalla oli muun muassa terveydenhuollon työntekijöitä ja vapaaehtoistyöntekijöitä.

Lue lisää

Sanna Marin lähti yökerhoon vastoin koronaohjeita – kommentoi nyt kohua: "Minun olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa"

Pääministeri Marin IS:lle ja MTV:lle: En tiennyt koronaohjeistuksesta

THL: Suomessa raportoitu 1 296 uutta koronatartuntaa – sairaalahoidossa 309 ja tehohoidossa 60 potilasta

Ympäristöministeri Emma Karin koronatestin tulos oli negatiivinen