Kotimaa

Kaikkien ravintoloiden ovet kiinni iltakuudelta keskiviikosta alkaen – aukioloasetus on voimassa tammikuun loppuun

Rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla.
Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. LEHTIKUVA / Mikko Stig

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea kello 18.00. Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan ensi yöstä lähtien ja on voimassa tammikuun loppuun asti. Rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17, ja ravintolan saa pitää avoinna asiakkaille klo 05–18. Rajoitus koskee myös ravintoloita, jotka eivät anniskele alkoholijuomia.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille

Lisäksi koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Esillä hallituksen työkalupakissa on ollut myös ravintoloiden täyssulku. STT:n tietojen mukaan koronaministerit kokoontuvat tällä viikolla päättämään muun muassa, onko syytä aloittaa valmistelu ravintoloiden sulkemiseksi kokonaan..

Lue lisää

Koronatartunnoissa suurin päiväkohtainen luku: 2 877 uutta tartuntaa

HS: Omikron on jo vallitseva virusmuunnos pääkaupunkiseudulla – yli puolet positiivisista testinäytteistä uutta koronavarianttia

Kiurun tenhoa tarvitaan pitkään

STT haksahti vanhaan aprillipilaan – juttu Eppu Normaalin Tohloppi-kaupasta oli perätön