Kotimaa

Kunnanjohtaja: Hyrynsalmella varaudutaan evakuointeihin – osa asukkaista ilman sähköjä jo neljä vuorokautta

Kotimaa 04.01.2018

Syynä katkoksiin on ollut puihin kertynyt tykkylumi


Tykkylumi on taivuttanut puita sähkölinjoille ja aiheuttanut sähkökatkoja. LEHTIKUVA / Kimmo Rauatmaa

Hyrynsalmen kunta Kainuussa varautuu tekemään evakuointeja pitkittyneiden sähkökatkosten vuoksi. Kunnanjohtaja Heimo Keränen kertoi STT:lle torstaina, että osa kunnan asukkaista on ollut ilman sähköjä jo neljä vuorokautta.

Pelastuspäällikkö Jani Kareinen Kainuun pelastustoimesta sanoi, että alueen kuntia on jo viime viikonvaihteessa kehotettu varautumaan väliaikaismajoituksen järjestämiseen.

Kareinen kertoi, että Kainuussa on nyt pyydetty Puolustusvoimilta apua. Puolustusvoimia on pyydetty tuomaan avuksi maastokelpoista kalustoa, jotta esimerkiksi matkapuhelinverkkojen toiminta pystytään varmistamaan.

Toistatuhatta kotitaloutta on ollut aamun aikana vailla sähköä, ilmenee Energiateollisuuden sähkökatkokartasta. Sähköttömiä asiakkaita on pääasiassa Kainuussa.

Vailla sähköä olevien kotitalouksien määrä on noussut ja laskenut aamun aikana. Enimmillään sähköttä on ollut noin 2 000 kotitaloutta.

Sähköttömiä asiakkaita on ollut aamun aikana noin 9–15 kunnassa.

Sähkökatkot ovat piinanneet osaa Suomea vuodenvaihteen tienoilla. Syynä on ollut puihin kertynyt tykkylumi, joka on katkonut voimajohtoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit