Kotimaa

Ensihoitajia pahoinpidellään ja uhkaillaan terä- ja ampuma-aseilla

Ensihoitajien mukaan väkivaltaan ei suhtauduta riittävän vakavasti.
LEHTIKUVA / KRISTIINA LEHTO
Yli 90 prosenttia kyselyyn vastaajista kertoi kokeneensa työssään uhkailua tai väkivaltatilanteita.

Joka neljäs ensihoitaja on joutunut pahoinpidellyksi työssään, kertoo Ensihoitoalan Liiton tekemä kysely. Lisäksi yli 90 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kokeneensa työssään uhkailua tai väkivaltatilanteita. Ensihoitajat saavat tappouhkauksia, heitä tönitään, heitetään tavaroilla tai uhkaillaan terä- ja ampuma-aseilla.

Ensihoitajien mukaan väkivaltaan ei suhtauduta riittävän vakavasti, koska esiin nostetuista tilanteista liki 40 prosenttia ei johtanut jatkotoimenpiteisiin.

Suomen Ensihoitoalan Liitto ja Suomen Palomiesliitto vaativatkin kohtelua lain edessä tasavertaiseksi. Rangaistuksien palomiehiin ja ensihoitajiin kohdistuvista rikoksista tulisi liittojen mukaan olla samanlaisia kuin mitä ne ovat virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Kyselyyn saatiin 377 vastausta.

Lue lisää

Iisalmelainen joogasaliyrittäjä levitti koronaa ja puri poliisia – riensi karanteenin loputtua Helsinkiin koronarajoituksia vastustavaan mielenosoitukseen

Jos pelastushenkilöstö heiluttaa sinulle tätä merkkiä Pohjois-Karjalassa, harkintakykysi on pettänyt onnettomuuspaikkaa ohittaessa

Palomiesliitto ärähtää pelastuslaitosten säästösuunnitelmista: "Kuntapäättäjien pitää kantaa vastuunsa"

Ensihoitajat kohtaavat työssään väkivaltaa ja jopa aseita – "Erittäin suuri vaikutin on laitoshoidon purkaminen"